Đuričković: Jasno je da samo Vučić i njegovi poslušnici u Crnoj Gori imaju korist od duplih birača

"Potrebno je sprovesti sve raspoložive mjere kako bi se neutralisao i najmanji uticaj režima u Beogradu na izborni proces u Crnoj Gori. Uprotivnom, i na sljedećim izborima će Vučić odlučivati ko smije da bude kandidat za predsjednika i kakav će odnos snaga biti u parlamentarnoj većini", poručio je Đuričković

3423 pregleda 24 reakcija 25 komentar(a)
Đuričković, Foto: SD
Đuričković, Foto: SD

Da bi zaštitila nacionalne interese, Crna Gora mora zaštiti izborni sistem od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, saopštio je danas međunarodni sekretar Socijaldemokrata (SD) Miloš Đuričković.

"Da bi zaštitila svoje nacionalne interese, Crna Gora mora zaštiti svoj izborni sistem. Nažalost, izborni sistem u Crnoj Gori je od 2020. godine pod snašnim napadima u organizaciji režima Aleksandra Vučića", istakao je Đuričković na društvenoj mreži Iks.

Odbijanje Srbije da, kako navodi, jedina u regionu, podijeli baze podataka o prebivalištima i državljanstvima onemogućava da se birački spiskovi srede na valjan način.

"Jasno je da samo Vučić i njegovi poslušnici u Crnoj Gori imaju korist od duplih birača. Na postojanje organizovane armije glasača, koja je ucjenjena ili plaćena od strane Vučića, za potrebe izbornog inžinjeringa u Crnoj Gori, BiH ali i Srbiji ukazujemo zadnjih par godina", naveo je Đuričković.

Da su tačna njihova upozorenja, potvrdio je, kaže Đuričković, i Evropski parlament u svojim rezolucijama koje se odnose na posljednje izbore u Srbiji.

"Potrebno je sprovesti sve raspoložive mjere kako bi se neutralisao i najmanji uticaj režima u Beogradu na izborni proces u Crnoj Gori. Uprotivnom, i na sljedećim izborima će Vučić odlučivati ko smije da bude kandidat za predsjednika i kakav će odnos snaga biti u parlamentarnoj većini. Rušenje Vučićevih instrumenata kontrole u Crnoj Gori dužnost je svih političkih aktera ali i pojedinca, koji Crnu Goru vide kao nezavisnu državu", zaključuje Đuričković.

Bonus video: