Nikola Jovanović nosilac liste grupe građana "Budva naš grad"

"Svi građani Budve će na ovaj način imati priliku da biraju istinske predstavnike u skupštini jer će biti u prilici da svoje povjerenje ukažu onima koji su se dokazali u dobrom upravljanju gradom i radom u opštem a ne u ličnom interesu", navode iz te izborne liste

37397 pregleda 281 reakcija 194 komentar(a)
Jovanović, Foto: Budva naš grad
Jovanović, Foto: Budva naš grad

Na lokalnim izborima u Budvi koji će se održati 26.maja nastupiće izborna lista pod nazivom "Budva naš grad" čiji će nosilac biti aktuelni predsjednik skupštine Opštine Budva Nikola Jovanović, saznaju Vijesti.

Saopšteno je da je lista proistekla iz kluba odbornika istoimenog naziva i "predstavlja jedinstvenu ponudu na predstojećim izborima jer neće imati partijski predznak niti će biti partijski obojena."

"Svi građani Budve će na ovaj način imati priliku da biraju istinske predstavnike u skupštini jer će biti u prilici da svoje povjerenje ukažu onima koji su se dokazali u dobrom upravljanju gradom i radom u opštem a ne u ličnom interesu", navode iz te izborne liste.

Kako su kazali ova lista okupiće dobronamjerne ljude koji, kako su naveli, žele dobro gradu u kojem žive.

"Bez obzira na razlike gdje je ko rođen ili drugo svojstvo jer Budva je podjednako grad svih nas koji u njoj živimo. Smatramo da je došlo vrijeme da metropola turizma, od dosadašnjeg lošeg tretmana vlasti na centralnom nivou koji je doživljavaju kao politički plijen i finansijski generator, dobije tretman kakav zaslužuje", dodali su.

Nikola Jovanović
foto: Budva naš grad

Oni su ocijenili da skraćenjem mandata prethodnom sazivu skupštine spriječen je, kako su kazali, scenario instaliranja vlasti posredstvom odbora povjerenika od strane političkih partija i pojedinaca koji, kako kažu, zajedno čine vlast na državnom nivou.

"Mandate smo vratili građanima jer je to najdemokratskiji način rješavanja svake političke krize a volja građana osnov svake demokratske vlasti. Zbog toga su građani, kao nosioci suvereniteta, u prilici da 26.maja biraju novu i odgovornu vlast. Dokazali smo da će o Budvi odlučivati građani koji žive u ovom gradu a ne političke elite u Podgorici koji Budvu doživljavaju kao politički kolač ili monetu za političku trgovinu i međusobne igre na centralnom nivou. Pozivamo sve slobodomisleće građane da nas podrže bez obzira na njihovu prethodnu političku opredijeljenost jer smo jedina grupacija koja ne mora da robuje partijskim interesima na štetu Budve i njenog razvoja", zaključili su.

Bonus video: