Spajić u Briselu - Crna Gora može biti uspješna EU priča

“Odlučni smo da privredemo kraju sve procese i da ispunimo preostale obaveze sa jasno definisanim rokovima za ona privremena mjerila gdje postoje određeni izazovi” poručio je Spajić

8983 pregleda 11 komentar(a)
Spajić i Kopman, Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore
Spajić i Kopman, Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore

Iz Brisela stižu nove ohrabrujuće poruke da Crna Gora može biti uspješna EU priča, poruka je sastanka predsjednika Vlade Milojka Spajića sa generalnim direktorom Direktorata Evropske komisije za proširenje i susjedstvo Hertom Janom Kopmanom.

Spajićev kabinet je saopštio da je tokom susreta bilo riječi o statusu realizacije preostalih privremenih mjerila u vladavini prava, na čemu će biti baziran IBAR "čije se dobijanje dočekuje u junu".

“Odlučni smo da privredemo kraju sve procese i da ispunimo preostale obaveze sa jasno definisanim rokovima za ona privremena mjerila gdje postoje određeni izazovi” poručio je Spajić na društvenoj mreži Iks.

Spajić boravi u Briselu gdje će danas, na poziv predsjedavajućeg Odboru za spoljnu politiku Evropskog parlamenta (AFET) Davida Mekalistera u saradnji sa koopredsjedavajućim Parlamentarnim odborom za stabilizaciju i pridruživanje sa Crnom Gorom (POSP) Vladimirom Bilčikom govoriti na sjednici Odbora za spoljnu politiku Evropskog parlamenta.

Bonus video: