Dajković: Užasnut sam inicijativom da "Crna Gora sponzoriše Rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici"

"Iza te inicijative stoji nekoliko NVO na čelu sa bivšom ministarkom Jovanom Marović koja je poznata po svojim nekorektnim izjavama, a sada i namjerama prema srpskom narodu"

12039 pregleda 39 reakcija 37 komentar(a)
Dajković, Foto: Slobodna Crna Gora
Dajković, Foto: Slobodna Crna Gora

Dužan sam kao Srbin, političar i čovjek da kažem da sam užasnut novom inicijativom dijela crnogorskog NVO sektora da ''Crna Gora sponzoriše Rezoluciju Ujedinjenih nacija (UN) o genocidu u Srebrenici'', saopštio je danas Vladislav Dajković, predsjednik Slobodne Crne Gore.

"Iza te inicijative stoji nekoliko NVO na čelu sa bivšom ministarkom Jovanom Marović koja je poznata po svojim nekorektnim izjavama, a sada i namjerama prema srpskom narodu. U ovom stavu me učvršćuje činjenica da gospođa Marović nijednom nije podnijela bilo kakvu inicijativu o genocidu u Jasenovcu, Bratuncu, Prebilovcima, Kosmetu ili bilo kom drugom mjetsu gdje je postradao nevini srpski narod", istakao je Dajković u saopštenju.

On je dodao da je "stav pomenutih nevladinih organizacija da je nekoliko usvojenih rezolucija na istu temu zapravo nedovoljno jer nas, očito, nisu prevaspitali u mjeri u kojoj su željeli".

"S tim u vezi, pomenuto 'sponzorstvo'' značilo bi da i Srbi, kao poreski obveznici, plaćaju rezoluciju koja bi i njih same označila kao pripadnike genocidnog naroda. Pozivam pomenute predstavnike NVO sektora na čelu sa Jovanom Marović da se okrenu budućnosti, te da jednom za svagda prestanu sa političkom zloupotrebom žrtava iz ratova devedesetih, jer će pokrenuti beskonačnu spiralu rezolucija i osuda koje nikom ništa dobro neće donijeti. U suprotnom, stvara se osnov za sumnju da neko stiče imovinsku korist, ili preciznije rečeno: grantove za svoje antisrpske rezolucije i djelovanja koja idu direktno na štetu srpskog naroda, kako u Crnoj Gori, tako i u regionu", poručio je Dajković.

Bonus video: