Nikolić: Novović u svakoj delikatnoj situaciji odgovornost prebacuje na druge, na Šukovića, Markovića

Nikolić tvrdi da je Marković postavljen isključivo kako bi Novović imao apsolutnu vlast bez bilo kakve odgovornosti i mehanizama kontrole

18582 pregleda 44 reakcija 44 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Skaj tužilac Vladimir Novović u svakoj delikatnoj situaciji odgovornost prebacuje na druge - nekada je to bio Predrag Šuković, a sad Vrhovni državni tužilac Milorad Marković čija je jedina referenca za ovu poziciju činjenica da je Novovićem najbolji prijatelj, rekao je portparol Demokratske partije socijalista (DPS) Miloš Nikolić.

"Konfuzija u SDT-u doživljava vrhunac. U jednom saopštenju tvrde da je postupano po njihovom nalogu dok u drugom tvrde da nijesu imali veze sa tim", rekao je Nikolić.

Iz SDT su ranije danas saopštili kako Novović ne postupa u slučaju uhapšene direktorice Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jelene Perović, već da je na njegov zahtjev vrhovni državni tužilac preuzeo da neposredno vrši sva ovlašćenja i preduzima sve radnje.

Nikolić tvrdi da je Marković postavljen isključivo kako bi Novović imao apsolutnu vlast bez bilo kakve odgovornosti i mehanizama kontrole.

"Razumljivo što se Novović ograđuje od slučaja koje je njegovo tužilaštvo formiralo, jer teško je objasniti kako kilometraža na službenom vozilu ima veći prioritet od pronevjerenih miliona, uništenih državnih preduzeća, 30.000 novozaposlenih ili nabavke kalašnjikova za izborni dan 30. avgusta", rekao je Nikolić na Iksu.

Bonus video: