Đorđe Zenović predvodi Demokrate u Budvi

Zajedno sa njim kompletnu kampanju će predvoditi druga na listi Dragana Kažanegra Stanišić

23542 pregleda 78 reakcija 66 komentar(a)
Zenović odabran jednoglasno: Sa zasijedanja opštinskog odbora Demokrata, Foto: Vuk Lajović
Zenović odabran jednoglasno: Sa zasijedanja opštinskog odbora Demokrata, Foto: Vuk Lajović

Listu Demokrata Budve na predstojećim lokalnim izborima zakazanim za 26. maj, predvodiće Đorđe Zenović, diplomirani pravnik, dok će zajedno sa njim kompletnu kampanju predvoditi druga na listi Dragana Kažanegra Stanišić, diplomirana ekonomistkinja.

To je, kako je Vijestima rečeno, jednoglasna odluka opštinskog odbora ove partije koji je večeras zasijedao.

Zenović je osnovnu i srednju školu pohađao i završio u Budvi i nosilac je diplome “Luča” u obje obrazovne ustanove. Pravni fakultet Univerziteta Crne Gore upisao je 2006, gdje je redovne studije završio u roku 2009. godine. Na specijalističkim postdiplomskim studijama na istom fakultetu specijalizirao je Ustavno pravo i stekao zvanje spec. sci sa prosječnom ocjenom A.

Radni angažman započeo je u Službi predsjednika Opštine Budva 2017, gdje je dvije godine obavljao poslove vezane za normativno-pravnu izradu i pripremu akata za predsjednika. Takođe, u te dvije godine obavljao je funkciju odbornika u SO Budva. Početkom 2019. godine, nakon sprovedenog javnog konkursa, imenovan je za pomoćnika sekretara Sekretarijata za zaštitu imovine OB, a tu funkciju je uspješno obavljao do marta ove godine.

Đorđe Zenović
Đorđe Zenovićfoto: Privatna arhiva

Dragana Kažanegra Stanišić završila je Osnovnu školu "Stjepan Mitrov Ljubiša " i Gimnaziju "Danilo Kiš" u Budvi. Diplomirala je na ekonomskom fakultetu u Beogradu i dobila zvanje diplomirane ekonomistkinje. Govori engleski jezik i služi se ruskim i italijanskim. U periodu 2002 - 2004 zapošljena u Sekretarijatu za privredu i finansije opštine Budva, a od 2004 - 2006 radila u kompaniji DMD "Delta" kao key account menager. Privatna preduzetnica od 2006 - 2021 godine u oblasti ugostiteljstva i turizma. U periodu 2021 - 2022 predsjednica odbora direktora kompanije "Sv. Stefan hoteli" ad Budva, a trenutno radi kao samostalna referentkinja. Kažanegra Stanišić je i građanska aktivistkinja u oblasti zaštite i afirmacije kulturne baštine i prirodnog bogastva.

Bonus video: