Emisija „Buka“: Gost Ida Prester

U intervjuu za emisiju „Buka“, Ida će pričati o devedesetim godinama, kako društvo pati od par gospodara rata i namještaljkama, o ljudima koji sve više pričaju o političarima a sve manje o filmovima, predstavama, pozorištu, pa nije ni čudo odakle potiče izvor sve te negativne energije
100 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.08.2016. 14:29h

U novoj epizodi emisije „ Buka“ , gledaoci će imati priliku da pogledaju intervju sa Idom Prester, ženom koja vlada scenom i kojoj je teško dati titulu spominjanjem samo jedne profesije. Ona je uspješna muzičarka, novinarka, voditeljka, onlajn aktivistkinja, i veliki borac za ljudska prava.

Široj javnosti je poznata kao osnivač, pjevačica, autor muzike i tekstova elektro-pop sastava Lollobrigida.

Ida ima jasno definisane i precizne stavove po pitanju diskriminacija u društvu i često se ne plaši da ih iskaže u javnosti, zbog čega se ne rijetko i nađe na meti radikalnih nacionalista.

U intervjuu za emisiju „Buka“, Ida će pričati o devedesetim godinama, kako društvo pati od par gospodara rata i namještaljkama, o ljudima koji sve više pričaju o političarima a sve manje o filmovima, predstavama, pozorištu, pa nije ni čudo odakle potiče izvor sve te negativne energije.

Njen sastav Lollobrigida je u 2009.godini nastupio na EXIT-u po prvi put na Fusion- pozornici tog festivala., a samo godinu dana kasnije, 10. jula je nastupio na glavnoj bini EXIT festivala.

MTV Adria nominovala je sastav Lollobrigida za Best Regional Act Award, a sastav je ispunio očekivanja svojih fanova i pobijedio u takmičenju.

Članovima ovog sastava je nagradu Best Regional Act Award uručio srpski muzičar Momčilo Bajagić Bajaga 2009. godine u Berlinu .

Albumi na osnovu kojih je ova grupa dostigla veliku popularnost su:

Cartoon Explosion, Lollobrigida Inc i Pilula, a neki od singlova koji su im donjeli slavu su: "Volim te", "Miss Right and Mr.Wrong", "Bivša cura", "Kompjuter", "Moj dečko je gej".

Emisiju „ Buka“, možete pogledati petkom u 21.00h, samo na TV Vijesti.

Galerija

Bonus video: