Vremeplov: U paketu i milionski dugovi

52 pregleda 0 komentar(a)
Novine, mediji, vremeplov, Foto: Shutterstock
Novine, mediji, vremeplov, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 12.09.2018. 09:29h

Tender za prodaju Duvan komerca, maloprodajne mreže koja je u stopostotnom vlasništvu Duvanskog kombinata Podgorica, ubrzo se zatvara, a tendersku dokumentaciju otkupile su četiri kompanije - Futura Monte iza koje stoji srpski biznismen Stanko-Cane Subotić, zatim Rokšped, Bar-kod i hrvatski Agorkor. Sve četiri kompanije se bave trgovinom cigareta, a kupovina još preko 100 trafika Duvankomerca ojačala bi im pozicije na tržištu.

Poznavaoci prilika na tržištu maloprodaje u Crnoj Gori kažu da Duvan komerc nije atraktivan koliko se čini u prvih mah, pa je još neizvjesno ko će sve dostaviti ponude i kakve.

Osim što posjeduju preko 100 objekata u čiju se modernizaciju značajno mora uložiti, obaveze Duvan komerca prema državi, matičnoj kompaniji, dobavljačima i radnicima iznose više miliona eura, a upućeniji procjenjuju čak i iznad 10 miliona.

Kompanija, čiji je vlasnik Duvanski kombinat, zapošljava oko 400 radnika. Ako uspije tender, država bi novac od prodaje iskoristila za rješavanje socijalnih programa radnika, prije svega, za otpremnine.

Bonus video: