Ko je višak, Raul ili Oven?

0 komentar(a)
Arhiva Vijesti, Foto: Arhiva Vijesti
Arhiva Vijesti, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 05.09.2014. 09:10h

Prošlo je tek jedno kolo nove sezone u Primeri, a madridski Real već se suočava sa problemima o kojima se nije razmišljalo prilikom dovođenja Ovena i povratka Morijentesa, a koji su kad-tad morali "isplivati na površinu" - od četvorice ekstra napadača, dvojica će, naime, uvijek morati da sjede na klupi.

Kako je Ronaldo neprikosnoven, a Morijentes povrijeđen, aktuelna je dilema - Raul ili Majkl Oven? Vezista "kraljeva" Guti stao je na stranu kapitena.

"Mislim da je nezamislivo da Oven odmah na startu sezone istisne Raula iz tima", prokomentarisao je plavokosi reprezentativac "furije".

U prvom kolu protiv Majorke od početka je igrao Raul, ali je zbog povrede napustio teren već u 27. minutu. "Rani" ulazak na teren Oven je iskoristio da asistira Ronaldu kod pobjedonosnog gola Madriđana. Zbog toga ovih dana raste pritisak na Kamača da bivši as Liverpula naredne nedjelje protiv Numansije dobije prednost u odnosu na Raula...

"Raul je kapiten tima i redovno daje 20 golova po sezoni. To što je trenutno u krizi ne znači da ga odmah treba eliminisati iz tima. Oven jeste dobar igrač, ali će mu trebati vremena da se adaptira na novu sredinu i dostigne nivo forme iz Liverpula", kazao je Guti.

"Frka" je, dakle, već počela, a ostaje da se vidi šta će se desiti kad se oporavi Morijentes, koji nakon blistave sezone u Monaku nije vraćen da bi sjedio na klupi. Eventualna povreda neke od "zvjezdica" u napadu sigurno bi Kamačovu "rotaciju" učinila bezbolnijom...

Bonus video: