Sramota i apsurd

U najmanju ruku čudno je da jedan sudija dva puta prihvati dokaze da se Grgurović dobrovoljno prijavio policiji
120 pregleda 5 komentar(a)
Milan Grgurović, Foto: Savo Prelević
Milan Grgurović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.07.2014. 10:09h

Ono što je saopštio sudija Đuković, rezultat je zavjere onih koji su naredili prijetnje, prebijanje i šikaniranje koleginice Lakić na razne načine, samo zato što je radila svoj posao, što je otkrila čime se bave i o tome pisala.

Slučaj Grgurović vrh je ledenog brijega, povezan sa svim ostalim dešavanjima oko fabrike cigareta u Mojkovcu, u koji su umiješani visoki, neki bivši a i neki sadašnji funkcioneri policije i bezbjednosnih službi. Naravno da još niko nije istražio šta je ta fabrika radila i što vjerovatno i danas radi. Da se to odmah desilo, ne bi bilo ni prijetnji, ni prebijanja, ni mnogih drugih stvari.

U najmanju ruku čudno je da jedan sudija dva puta prihvati dokaze da se Grgurović dobrovoljno prijavio policiji, najvjerovatnije, jer mu je to neko naredio ili platio, da se ne bi došlo do kasnije optuženog za monstruozne prijetnje, Veljovićevog šefa obezbjeđenja, Miće Rabrenovića, Viši sud to dva puta ukine, predmet dobije Đuković od "neposlušne" sutkinje Jovović i presudi potpuno suprotno, na osnovu istih dokaza.

Simptomatično je da Grgurovića i Rabrenovića povezuju neke očigledne stvari - poput zajedničkog advokata - ali izgleda da pokrovitelji fabrike u Mojkovcu, među kojima je i bivši šef policije, stručnjak za NATO, očigledno strahuju od puno opipljivijih dokaza za njihovu povezanost, na primjer iz njihovih telefonskih listinga.

Đuković kaže da nema pisanih tragova da se Grgurović sam lažno prijavio policiji, ali ne kaže da nema ni pisanih dokaza, naredbe ili nečeg sličnog za njegovo privođenje kao osumnjičenog ili bilo kakvog materijalnog dokaza koji je policija imala protiv njega, prije nego što se lažno samoprijavio. Ako njegova presuda opstane, eto savršene šeme za buduće dobrovoljce i korumpirane policajce. Policija privede dobrovoljca, on sam sebe lažno optuži, pa ako prođe, prođe, ako ne prođe, nema krivice. Sramota i apsurd.

Bonus video: