Ibar ipak nastavlja takmičenje

"Uz razumijevanje Saveza, Jedinstva i Volej stara, sve se riješilo, Ibar iduće nedjelje počinje da igra, i biće domaćin turnira", rekao je „Vijestima“ Tijanić.
74 pregleda 2 komentar(a)
OK Ibar, Foto: Zoran Đurić
OK Ibar, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 08.02.2014. 12:16h

Da li će izdržati do kraja sezone, s obzirom na njihov istorijat proteklih godina, ostaje da se vidi, tek odbojkaši Ibra nastaviće takmičenje u Prvoj ligi.

Kako nam je kazao komesar takmičenja Odbojkaškog saveza Crne Gore Rajko Tijanić, rožajski klub je izmirio svoje obaveze prema Savezu, uključujući i kaznu od 300 eura zbog odustajanja iz Kupa Crne Gore.

"Uz razumijevanje Saveza, Jedinstva i Volej stara, sve se riješilo, Ibar iduće nedjelje počinje da igra, i biće domaćin turnira", rekao je „Vijestima“ Tijanić.

S obzirom da se do juče nije znalo da li će Ibar i dalje igrati, za nedjelju je bila zakazana utakmica između Volej stara i Jedinstva, ali je ona odložena za turnir koji će narednog vikenda biti održan u Rožajama.

Osim što je odustao od Kupa, Ibar se ove sezone nije pojavio ni na turniru trećeg kola grupe A Prve muške lige u Bijelom Polju, zbog čega je mečeve izgbubio službenim rezultatom, a oduzeta su mu dva boda. Iako je članom 54 Pravilnika o takmičenju OSCG to propisano, protiv Ibra, ipak, nije pokrenut disciplinski postupak.

Rožajci su i ove sezone nastavili po svom starom običaju da igraju kad mu se hoće, sve uz velikodušnu “tolerantnost” takmičarskog organa i Predsjedništva OSCG, koji godinama unazad tolerišu Ibru ponašanja koja utiču na regularnost lige (ranije su odustajali i od takmičenja u prvenstvu).

"Predsjedništvo OSCG pokušava sve da spase taj klub, da spase odbojku u Rožajama", izjavio je ranije Tijanić za naš list.

Podsjećanja radi, Ibar je uoči starta sezone jedini crnogorski odbojkaški klub koji je dobio sponzorstvo Saveza, u iznosu od 500 eura.

Sjutra u Budvi se igra turnir petog kola grupe A, a sastaju se Budvanska rivijera II – Sutjeska (12), Budućnost II – Budvanska rivijera II (14) i Sutjeska II – Budućnost II (16).

Bonus video: