Optuženi u slučaju "Zavala" predali pismo Drobniču

Đorđije Pinjatić je kazao novinarima da ovakav izvještaj zapravo indirektno govori da treba da budu osuđeni
4 komentar(a)
Zavala, Foto: Anto Baković
Zavala, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 04.11.2013. 10:48h

Optuženi u procesu Zavala Dragan Marović, Dragan Sekulić, Dragan Žinić, Novak Stanojević i Đorđije Pinjatić, danas su predali pismo šefu delegacije EU u Crnoj Gori, Mitji Drobniču, a povodom najnovijeg izvještaja EU o napretku Crne Gore za 2011. godinu.

U dopisu okrivljeni u procesu Zavala su se osvrnuli na izvještaj EU u kome je za njih posebno interesantna presuda u slučaju Zavala za koju su naveli da su optuženi za organizovani kriminal, korupciju i mito.

Razlog zbog kojeg optužejni traže prijem kod Drobniča leži u činjenici da su prilikom ranijeg obraćanja dobili odgovor da se Evropska komisija ne bavi pojedinačnim slučajevima. Međutim, optuženi u procesu Zavala tumače da je najnovijim izvještajem ova tvrdnja EK demantovana.

Optuženi izražavaju zabrinutost da će ovakvi stavovi EK direktno uticati na crnogorske političke strukture i na sudske odluke u sudskom postupku koji se vodi protiv njih.

Đorđije Pinjatić je kazao novinarima da ovakav izvještaj zapravo indirektno govori da treba da budu osuđeni, i da će zamoliti advokate da ih više ne brane, a svoje porodice će pripremiti da oni izdržavaju kaznu u zatvoru u Spužu.

Bonus video: