Stanićev svijet opčinio Brosnana

Brosnan je obišao Stanićev dom, galeriju u prizemlju i slikarev atelje i vrlo pažljivo posmatrao Stanićeve slike
273 pregleda 14 komentar(a)
Ažurirano: 25.05.2013. 13:06h

Slavni irski glumac i planetarna filmska zvijezda Pirs Brosnan, koji u Crnoj Gori i Srbiji snima film November Man, boravio je nekoliko dana u Herceg Novom gdje su snimljene prve scene tog akcionog filma.

Njegov boravak u najvećem bokeljskom gradu izazvao je veliku pažnju mještana i turista, ali je u sjenci tog događaja ostala Brosnanova posjeta velikom crnogorskom slikaru Voju Staniću u njegovom domu na Škveru.

Brosnan je u hotelskom apartmanu gdje je bio smješten za vrijeme boravka u Crnoj Gori vidio monografiju posvećenu umjetnosti Voja Stanića i oduševio se njegovim slikama.

Preko svog PR tražio je susret sa Stanićem i prije dva dana došao ponovo u Herceg Novi. Slikarev sin, pijanista Toma Stanić ističe da je Brosnan neposredan i prijatan čovjek kome je velika pasija slikarstvo, jer i sam slika.

"Brosnanove slike su pod jakim uticajem Van Goga i Gogena", objašnjava mlađi Stanić.

Glumac, odnosno njegova supruga namjeravaju da u Malibuu u Kaliforniji u prizemlju svoje kuće otvore galeriju i prva izložba biće upravo - radovi Pirsa Brosnana.

Brosnan je obišao Stanićev dom, galeriju u prizemlju i slikarev atelje i vrlo pažljivo posmatrao Stanićeve slike, a posebno je bio impresioniran sa tri njegova djela. Razgovor se vodio oko običnih svakodnevnih stvari, ali i o slikarstvu, kazao je mlađi Stanić.

Umjesto najavljenih pola sata posjeta je trajala znatno duže.

Brosnan je najveću slavu stekao tumačeći ulogu Džejmsa Bonda u četiri nastavka sage o agentu 007. November Man, film u američkoj produkciji režira slavni Rodžer Donaldson ("Bez izlaza", "Koktel", "Bijeli pijesak", "Danteov vrh" i dr.) a pored Brosnana, jednu od glavnih uloga igra i Olga Kirilenko.

Galerija

Bonus video: