Koncert za kraj, a onda Ilija Šoškić i muzika: Omaž Šarlemanu Palestajnu

Omaž Palestajnu radi se uz muziku na motive njegovih kompozicija koje na dva klavira izvode Martinović i Đurišić, uz tablo vivan Ilije Šoškića
63 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.08.2011. 14:38h

Muzički festival “Espressivo” zatvara se večeras na cetinjskom dvorskom trgu koncertom festivalskog gudačkog orkestra “RockyNjegosh Strings”, kojim će dirigovati jedan od najperspektivnijih dirigenata evropske muzičke scene Jermen Sergej Žbatijan.

Prije završnog koncerta, na muzičkoj akademiji će se održati performans „Logos Poietikus“, koji će izvesti Ilija Šoškić sa Bojanom Martinovićem i Vladimirom Đurišićem.

Performans je posvećen kompozitoru Šarlemanu Palestajnu. Omaž Palestajnu radi se uz muziku na motive njegovih kompozicija koje na dva klavira izvode Martinović i Đurišić, uz tablo vivan Ilije Šoškića, koji mu na ovaj način priređuje omaž. Performans počinje u 20 sati na Muzičkoj akademiji.

Orkestar “RockyNjegosh” formiran je od mladih crnogorskih muzičara, i u toku trajanja festivala odsvirao je raznovrstan repertoar

Na završnom koncertu “Espressiva” izvešće se Bahova “Arija”, Barberov “Adađo”, Mocartova “Mala noćna muzika”, Piazzolin “Tango”, Šostakovičeva “Polka”, Hendlova “Pasakalja”, Tamindžićeva “Igra”, Hendl, Dupli Bahov violinski koncert, sa solistima Miranom Begićem i Markom Simovićem.

Orkestar “RockyNjegosh” formiran je od mladih crnogorskih muzičara, i u toku trajanja festivala odsvirao je raznovrstan repertoar, zajedno sa nekoliko sjajnih evropskih solista i dirigenata, kao i dvije crnogorske premijere gudačke muzike.

Na festivalu je izvedeno 11 koncerata, nekoliko off programa. Pratila ga je brojna publika, izvedeni su koncerti na trgovima i u zatvorenom prostoru, koncertnoj Sali Ministarstva kulture.

Galerija

Bonus video: