U Baru svako može do trofeja

0 komentar(a)
ŽOK Luka Bar, Foto: ŽOK Luka Bar, ŽOK Luka Bar
ŽOK Luka Bar, Foto: ŽOK Luka Bar, ŽOK Luka Bar
Ažurirano: 08.04.2018. 09:50h

Na finalnom turniru Kupa Crne Gore za odbojkašice, koji se danas i sjutra održava u Baru, učestvuju četiri najbolje ekipe iz prvenstva, koje će odlučivati i o tituli.

Takođe, nema debitanata na finalnom turniru, tri od četiri učesnika su već osvajali trofej u ovom takmičenju (Luka Bar sedam puta, Rudar i Galeb po dva), a svi učesnici ovog završnog turnira su u prošlosti igrali finale (Morača je meč za pehar gubila dva puta).

Sve to je, možda, najava uzbudljivog finalnog turnira, na kojem je, ipak, Luka Bar favorit na papiru, ne samo zbog toga što je i formalni domaćin.

U prvom polufinalu (od 17 sati) “sirene” igraju sa Rudarom, a u prošlogodišnjem polufinalnom duelu dva tima Baranke su slavile 3:0.

"Prvi put sve četiri ekipe, s punim pravom, pretenduju na osvajanje trofeja. Biće, sigurno, neizvjesno, a ja se nadam da smo mi spremni i kadri da prvo savladamo Rudar, iako znamo da neće biti lako, a nakon toga ćemo razmišljati o finalu", rekao je trener Luke Bar Vladimir Milačić.

I drugo polufinale, Galeb - Morača (19.30 sati) je repriza sa prošlogodišnjeg finalnog turnira, kada su “galebice” slavile 3:0.

"Dva puta smo ove sezone igrali meč u pet setova, ne bih se iznenadio da tako bude i u polufinalu Kupa. Tada smo bili kompletni, sada, nažalost, neće biti povrijeđenih Lane Vujošević i Kristine Drešić. Nadam se dobroj igri, što da ne i pobjedi", rekao je trener Galeba Nikola Masoničić.

"Plasmanom na finalni turnir Kupa i u polufinale plej-ofa, mi smo ispunili ciljeve za ovu sezonu. U Baru ćemo, zato, igrati opušteno", rekao je trener Morače Predrag Đonović.

Finale je u ponedjeljak u 16.30 sati.

Bonus video: