Vremeplov: Mank za Bijelu daje najmanje

1 komentar(a)
Piter Mank, Foto: Savo Prelević
Piter Mank, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.12.2017. 09:27h

Ponude za kupovinu 61,57% akcija Jadranskog brodogradilišta Bijela dostavila su tri konzorcijuma - kiparski,švajcarski i francuski, kao i londonska firma Navalmar Ju Kej.

Za akcije državnih fondova najviše je ponudio kiparski konzorcijum koji čine C&S limitid i Merkjuri distibjušn limitid 7,1 miliona eura, najavljujući najveće investicije od svih zainteresovanih - 40 miliona eura.

Za zaštitu životne sredine planiraju 1,62 miliona. Konzorcijum koji predvodi Avangard šipjards internešnl AG iz Švajcarske za akcije nudi 4 miliona, ulaganja 30 miliona, socijalni program 5,55 miliona eura, a za ekologiju 1,45. Londonski Navalmar je ponudio 3,2 miliona eura za Brodogradilište, najmanje od svih za investicije - 5,42 miliona, za ekologiju 1,42, a za socijalni program milion.

Konzorcijum iz Francuske - Kompozit vorks, Bruklet i Task tu vižn, koji prema informacijama „Vijesti“ kontroliše kanadski milijarder Piter Mank, najmanje nudi za akcije - svega milion eura, za ulaganja bi izdvojio 14,59 miliona, a za zaštitu životne sredine 1,21 milion.

Bonus video: