Građani podnijeli četiri pritužbe na policajce: Evo na šta su se žalili

Službenici Odjeljenja za unutrašnju kontrolu policije izvršili su tokom decembra i četiri kontrole - provjere zakonitosti postupanja policajaca na osnovu operativnih i drugih saznanja
135 pregleda 9 komentar(a)
policija, policajac, Foto: Arhiva “Vijesti”
policija, policajac, Foto: Arhiva “Vijesti”
Ažurirano: 27.02.2017. 19:42h

Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije tokom decembra imalo je četiri pritužbe građana, a u jednom slučaju u Kolašinu utvrđeno je da saobraćajci nijesu poštovali procedure.

Mojkovčanin M.R. dostavio je Odjeljenju za unutrašnju kontrolu prigovor na postupanje policajaca iz Kolašina, nakon što su mu prilikom kontrole u saobraćaju 31. 10. 2016. napisali kaznu zbog prekoračenja brzine.

“Utvrđene su činjenice i dokazi o neprofesionalnom postupanju policijskih službenika. Zbog toga je podnijet predlog za pokretanje disciplinskog postupka protiv Z.M. i B.R. i izvještaj sa spisima dostavljen tužiocu”, navodi se u izvještaju Unutrašnje kontrole za decembra prošle godine.

Tokom posljednjeg mjeseca prošle godine inspektori Unutrašnje kontrole bavili su se i ispitivanje pritužbe Podgoričanina B.N. koji se žalio oko načina salušanja i privođenja nakon što su aktivirane eksplozije u dvorištu službenika policije J.N.

Tokom istrage B.N. se požalio da mu je policija često ljetos pretresala automobil u Zagoriču, te da je i polovinom avgusta hapšen nakon što je zaustavljen da vozi bez dokumenata...

“On je bio zadržan zbog navodnog sprečavanja službenog lica u vršenju dužnosti, a njegovo vozilo oduzeto i dopremljeno na parking CB Podgorica. U postupku unutrašnje kontrole nijesu se mogle utvrditi činjenice i dokazi, koji bi ukazivali na nezakonito preduzimanje službenih mjera i radnji policijskih službenika”, navodi se u izvještaju MUP-a.

Inspektori tog odjeljenja MUP-a bavili su se pritužbom Baranke Š.P.V. koja se žalila na postupanje službenika barske policije, nakon što je početkom septembra prijavila da je nju, njeno dijete i automobil napala P.O. iz Bara.

“U postupku Unutrašnje kontrole nijesu se mogle utvrditi činjenice i dokazi koji bi ukazivali na nezakonito preduzimanje službenih mjera i radnji od strane policijskih službenika”, piše u izvještaju.

Pritužbu na rad policajaca iz Ekipe za uviđaje CB Podgorica podnijela je i P.T. iz Podgorice.

Ispitivali i nakon dojava...

Službenici Odjeljenja za unutrašnju kontrolu policije izvršili su tokom decembra i četiri kontrole - provjere zakonitosti postupanja policajaca na osnovu operativnih i drugih saznanja. Tokom kontrole podnijet je predlog za pokretanje disciplinskog postupka protiv službenika Granične policije Herceg Novi P.D., zbog teže povrede službene dužnosti.

U ostalim slučajevima nije se došlo do dokaza da je bilo nezakonitosti u radu službenika UP.

Bonus video: