“Grudi” u konkurenciji za Zlatnu arenu

Film crnogorske rediteljke Marije Perović biće u ponedjeljak prikazan na festivalu u Puli

3008 pregleda 0 komentar(a)
Marija Perović u Seulu, Foto: Privatna arhiva
Marija Perović u Seulu, Foto: Privatna arhiva

Film “Grudi” crnogorske rediteljke Marije Perović takmičiće se za Zlatnu arenu na 67. Pulskom filmskom festivalu, koji će biti održan od 29. 08. do 4. 09. 2020. godine. Ovo ostvarenje biće prikazano u ponedjeljak u Istarskom narodnom kazalištu, a pored rediteljke projekciji će prisustvovati i glumica Bruna Bebić, producentkinja Sanja Šamanović (Mitropa) i dizajner Krsto Jaram.

I prethodni film Marije Perović “Gledaj me” bio je u konkurenciji Pulskog filmskog festivala. Za Zlatnu arenu – za najbolji film, režiju, scenario i glumačke nagrade u hrvatskom programu takmičiće se 16 filmova, od kojih pet u programu hrvatskog filma i 11 u programu manjinskih koprodukcija, saopštili su organizatori najstarijeg hrvatskog i u bivšoj Jugoslaviji najvažnijeg nacionalnog filmskog festivala, koji se od 1954. tradicionalno održava u pulskoj Areni. Film “Grudi” nastao je po istoimenom predlošku serije, a svjetsku premijeru je imao na 33. Filmskom festivalu Herceg Novi.

Dobio je Specijalno priznanje žirija na Filmskom festivalu “Seanema” u Ulcinju, kao i “Veliku povelja Leotara” na 8. Festivalu u Trebinju. Pomenuta serija dobila je prestižnu Specijanu nagradu žirija na Seoul International Drama Awardsu, a film će se takmičiti i za nagradu Žuti kišobran na festivalu u Izmiru.

Bonus video: