Netfliks sprema novu seriju, De Niro u glavnoj ulozi

"Nulti dan“ postavlja pitanje svima – kako da pronađemo istinu u svijetu u krizi, koji naizgled rasturaju sile van naše kontrole?

5791 pregleda 2 komentar(a)
De Niro, Foto: Shutterstock
De Niro, Foto: Shutterstock

Netfliks je naručio ograničenu seriju "Zero day" sa Robertom De Nirom u njegovoj prvoj redovnoj televizijskoj ulozi, ekskluzivno saznaje Varieti.

Pored toga, Lesli Linka Glater će režirati i biti izvršni producent svih šest epizoda. Varieti je ranije objavio da je serija bila u razvoju na Netfliksu, još u novembru. Potiče od pisaca i izvršnih producenata Erika Njumana i Noa Openhajma.

"Nulti dan“ postavlja pitanje svima – kako da pronađemo istinu u svijetu u krizi, koji naizgled rasturaju sile van naše kontrole? A u eri prepunoj teorija zavjere i podmetanja, koliko je tih sila proizvod našeg sopstvenog djelanja, možda čak i naše sopstvene mašte.

Njuman i Openhajm su kreirali seriju zajedno sa dobitnikom Pulicerove nagrade Majklom S. Šmitom, a Njuman i Openhajm su bili pisci i izvršni producenti. A i De Niro je izvršni producent. Zajedno sa Glater, Džonatan Glikman je izvršni producent. Njuman i njegova produkcijska kompanija Grand Electric trenutno su pod opštim ugovorom sa Netfliksom.

"Ja sam doživotni obožavatelj Roberta De Nira", rekao je Njuman. "Imati ga kao producentskog partnera i zvijezdu u ovoj emisiji je van mojih najluđih snova. A Lesli Linka Glater je režirala toliko mojih omiljenih televizijskih epizoda; ona je bila naš prvi izbor da režiramo ovu emisiju. Zahvalan sam Netfliksu na njihovom povjerenju i podršci i oduševljen sam što sam u poslu sa nevjerovatno kreativnim timom Noa, Leslija i Džonatana u ovoj pravovremenoj i zastrašujućoj seriji.”

Noa Openhajm je zaslužan za ranu inspiraciju novinaru Majklu S. Šmitu dobitniku Pulicerove nagrade, i „priča koje su ga držale budnim noću“.

De Niro je jedna od najpoznatijih filmskih zvijezda svih vremena, osvojio je Oskara za najboljeg glumca i najboljeg sporednog glumca za „Razjareni bik“ i „Kum II dio“. Bio je nominovan za ukupno sedam glumačkih nagrada Oskara, a učestvovao je i u nominaciji za najbolji film za film „Irac“, koji je producirao i u kojem je igrao i glavnu ulogu. Takođe je dobio više nominacija za Emi u svojoj karijeri, uključujući jednu za najboljeg glumca u TV filmu ili ograničenu seriju za HBO film „Čarobnjak laži“, u kojem je igrao Bernija Medofa.

„Nulti dan" ​​je lukavi triler zavjere od koga lupa srce i koji će držati publici pažnju“, rekao je Piter Fridlander, potpredsjednik scenarističkih serija za Netfliks u SAD i Kanadi.

Bonus video: