Takmičari rijalitija Squid Game prijete tužbom

Prema Deadline-u, dva anonimna takmičara navodno su doživjela hipotermiju i oštećenje živaca tokom snimanja po hladnom vremenu u Velikoj Britaniji

3636 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz trejlera Squid Game-a, Foto: Printscreen YouTube
Detalj iz trejlera Squid Game-a, Foto: Printscreen YouTube

Pretvaranje morbidne televizijske serije u rijaliti šou možda ipak nije dobra ideja. Naime, neki učesnici "Squid Game: The Challenge", takmičarskog rijalitija inspirisanog južnokorejskom hit serijom Squid Game, prijete da će pokrenuti pravni postupak protiv Netfliksa nakon što su navodno dobili povrede tokom snimanja.

Prema Deadline-u, dva anonimna takmičara navodno su doživjela hipotermiju i oštećenje živaca tokom snimanja po hladnom vremenu u Velikoj Britaniji. Njih dvoje su navodno ozlijeđeni tokom snimanja uvodne igre rijalitija pod nazivom "Crveno svijetlo, zeleno svijetlo".

"Express Solicitors", britanska advokatska kompanija koju su angažovala ta dva takmičara, tvrdi za njih da su rizikovali svoje zdravlje tokom snimanja. Gledaoci koji su vidjeli originalnu seriju možda se sjećaju da igra "Crveno svijetlo, zeleno svijetlo", koju je ovaj rijaliti pokušao da imitira, zahtijeva od igrača da ostanu nepomični kako bi ostali živi.

"Shvatamo da ljudi mogu da sagledaju ovo kao klasičnu bitku Dejvida i Golijata sa kompanijom i njenim partnerima. Takmičari su mislili da će da učestvuju u nečemu zabavnom, a povrijeđeni nisu očekivali da će patiti toliko. Sada su ostali ozlijeđeni nakon što su proveli vrijeme zaglavljeni u teškim okolnostima sa niskim temperaturama", rekao je izvršni direktor Express Solicitors-a Danijel Slejd.

S druge strane, predstavnik "Squid Game: The Challenge-a" rekao je za Deadline da oni "dobrostanje svojih takmičara shvataju izuzetno ozbiljno", iako niko od takmičara Squid Game-a do tog trenutka nije još podnio tužbu.

"Squid Game: The Challenge" teži tome da popularnu seriju iz 2021. pretvori u stvarni takmičarski šou, gdje može biti sve bez, naravno, smrt. "Uronjeno u svijet Squid Game-a, 456 stvarnih igrača stavljaju svoje vještine i karakter na krajnji test za nagradu od 4.56 miliona dolara koji će im promijeniti život", stoji u sinopsisu serije.

Bonus video: