Džodi Komer, Aron Tejlor Džonson i Ralf Fajns će igrati u filmu "28 godina kasnije"

Novi film znači i ponovno okupljanje Bojla i scenariste Aleksa Garlanda, koji su zaslužni za originalni film iz 2002, kao i nastavak iz 2007. "28 sedmica kasnije"

1908 pregleda 1 komentar(a)
Kilijan Marfi u filmu "28 dana kasnije", Foto: Printscreen YouTube
Kilijan Marfi u filmu "28 dana kasnije", Foto: Printscreen YouTube

Džodi Komer, Aron Tejlor Džonson i Ralf Fajns će igrati u filmu "28 godina kasnije", predstojećem nastavku zombi horor hita "28 dana kasnije" reditelja Denija Bojla.

Novi film znači i ponovno okupljanje Bojla i scenariste Aleksa Garlanda, koji su zaslužni za originalni film iz 2002, kao i nastavak iz 2007. "28 sedmica kasnije".

"28 godina kasnije" je prvi u planiranoj trilogiji nastavaka. Ranije ovog mjeseca "Deadline" je objavio da je rediteljka filma "Candyman" Nija Dikosta u pregovorima da preuzme režiju drugog filma, koji će se snimati odmah nakon prvog.

Radnja novog filma za sad je nepoznata, ali se njegovi tvorci hvale budžetom od 75 miliona dolara, što je mnogo više nego što je imao "28 dana kasnije", koji je snimljen sa osam miliona dolara i tada relativno nepoznatim Kilijanom Marfijem u glavnoj ulozi.

Marfi je glumio kurira koji se budi iz kome u postapokaliptičnoj Velikoj Britaniji, koja je opustošena virusom koji pretvara žrtve u krvoločne napadače. Marfi će biti izvršni producent na filmu "28 godina kasnije".

"28 dana kasnije" postao iznenađujući hit u bioskopima, a naišao je i na oduševljenje kritike, pa mu se velikim dijelom pripisuje ponovno oživljavanje žanra zombi horora.

Bonus video: