Novi heroji se spuštaju na World’s Edge

Izuzetno popularna battle royale igra Apex Legends podigla je ljestvicu još više sa novom sezonom

11228 pregleda 0 komentar(a)
Ballistic, Apex Legends, Foto: Printscreen/YouTube/ Zylbrad
Ballistic, Apex Legends, Foto: Printscreen/YouTube/ Zylbrad

Sa četiri godine i 16 izuzetno uspješnih sezona iza sebe, Apex Legends očigledno radi nešto ispravno.

Prošlog mjeseca, izuzetno popularna battle royale igra podigla je ljestvicu još više sa novom sezonom, “Arsenal”. Ona donosi nove nadogradnje mape, izazove, nagrade, događaje i potpuno novog karaktera- Ballistika.

Ovaj ugledni povučeni lik direktno je izvučen iz panteona “britanskih opasnih momaka”, kaže vođa narativnog tima Apex Legendsa, Sem Gil. On je izvrsno iskustvo svakog heroja, od Džejmsa Bonda do filmova Kingsman, pa čak i Alfreda iz Betmena, “jednog od najvećih opasnih momaka svih vremena”.

Kao majstor bojnog polja u mantilu i taktički naoružan pištoljem, Ballistik je najnoviji dodatak u ekipi od 24 karaktera Apex Legendsa.

“Ideja je bila da je Balistik angažovao oružara da izradi njegov sopstveni prilagođeni pištolj koji koristi tehnologiju navođenja i praćenja pametnog pištolja”, kaže stariji dizajner igrice, Džon Elenton, koji misli da će Apex igrači smatrati da je on izuzetno snažan izbor za svakoga ko igra “napad”.

“Njegova krajnja moć pruža snažnu korisnost timu što ga može učiniti privlačnim izborom u odnosu na druge karaktere”, kaže on.

Balistik oživljava zahvaljujući glumcu Robinu Atkinu Daunsu, glumcu video igara koji je igrao u svemu, od igara Star Wars do Uncharted i Gears of War.

“Tim je imao grubu ideju o tome ko je Balistik i kako bi trebalo da zvuči, ali iskreno, nije funkcionisalo”, kaže Gil.

“Onda Robin ulazi, zamišljeno češka bradu i kaže: ‘Htio bih da probam nešto, ako vam ne smeta’.”

Dauns odmah i bez napora postaje Ballistik baš tamo i tada, utjelovljujući lik na načine koje razvojni tim nije mogao ni da zamisli.

“Morao sam hitno da se vratim u kancelariju i prepravim sve dijaloge Balistika da odgovaraju atmosferi koju je Robin donio”, kaže Gil.

Međutim, Balistik nije jedini karakter iz prošlosti koja se predstavlja u “Arsenalu”, jer mapa World’s Edge takođe dobija novo muzejsko područje koje odaje počast ranim danima Apexa. Ono je opremljeno muralima prvih “Legendi” koje će dugogodišnji igrači svakako prepoznati i pruža još više priča iza raznovrsnog spiska harizmatičnih heroja igre, savršeno ako ste početnik i trebate se upoznati sa pričom koja seže unazad.

“Tokom sezone, otkrićemo sočne djelove priče koji prikazuju tešku istoriju Balistikove porodice i kako se njihova dinamika odvija danas”, objašnjava Gil.

Uz sve nove “Izazove za vladanje oružjem” i skinove koje možete osvojiti kao dio “Arsenal Battle Passa” ovog mjeseca, postoji dosta razloga za veterane i početnike da uzmu svoje omiljene heroje i stvore svoje sopstveno nasljeđe na World’s Edge-u.

“Sva oružja u Apexu imaju svoj karakter, snage i slabosti”, kaže direktor dizajna iskustva, Aron Rutledž.

I nije sve prošlost. Gil obećava fanovima da će uskoro dobiti uvid i u budućnost Apex Legendsa.

Bonus video: