Princ Faisal i zvanično na čelu IESF-a

Organizacija će zaključiti uzbudljivu godinu Svjetskim samitom e-sporta koji će se održati 28. i 29. novembra u Busanu

11299 pregleda 0 komentar(a)
Foto: IESF
Foto: IESF

Njegovo kraljevsko visočanstvo Princ Faisal i zvanično je postavljen za predsjednika Međunarodne federacije e-sporta IESF-a. Princ Faisal izabran je na vanrednoj Generalnoj skupštini koja je održana za vikend u Busanu, Južna Koreja. Za njega je glasao 71 član skupštine, a Crnu Goru je na vanrednoj Generalnoj skupštini ispred Saveza elektronskih sportova predstavljala Mia Kraljević-Ćalasan. Predsjednički mandat princa Faisala trajaće do 2025. godine.

On je inače nakon povlačenja dotadašnjeg predsjednika IESF-a Vlada Marineskua od 3. oktobra obavljao funkciju v. d. predsjednika ove e-sport organizacije. Inače, princ Faisal bio je ključan u razvoju e-sporta u Saudijskoj Arabiji koja će u narednom periodu organizovati dva takmičenja - najprije svjetsko GEP-a, a naredne godine i Svjetsko prvenstvo u e-sportu IESF-a. Kako je istakao, njegov cilj je da pomogne IESF-u da promoviše održivo i odgovorno igranje širom svijeta.

“Čast mi je voditi Međunarodnu federaciju e-sporta IESF u novo doba saradnje, inovacija i globalnog priznanja. E-sport ima moć da ujedini ljude sa svih krajeva svijeta kroz zajedničku ljubav prema video-igrama. Zajedno ćemo pomicati vrijednosti integriteta, inkluzivnosti i fer igre, osiguravajući da e-sport nastavi da cvjeta kao dinamičan i poštovan oblik takmičenja na međunarodnoj sceni. Radujem se saradnji kako bismo oblikovali živopisnu i održivu budućnost za našu industriju”, kazao je nakon imenovanja princ Faisal.

Generalni sekretar IESF-a, Boban Totovski nije krio da slijedi novo poglavnje razvitka ove organizacije.

“Ne možemo biti uzbuđeniji zbog ovog novog poglavlja za IESF. S obzirom na to da će se naša sljedeća izdanja Svjetskog prvenstva u e-sportu održati u Rijadu, glavnom gradu Saudijske Arabije, 2024. godine, nema bolje osobe da vodi našu organizaciju od njegovog kraljevskog visočanstva princa Faisala. Njegova posvećenost e-sportu je neizmjenjiva, i radujemo se saradnji kako bismo postigli potpunu jedinstvenost u esport ekosistemu”, naznačio je Totovski.

IESF će zaključiti uzbudljivu godinu svjetskim samitom e-sporta koji će se održati 28. i 29. novembra u Busanu, Južna Koreja. Princ Faisal će učestvovati u panel diskusiji koja će pružiti uvid u organizaciju najvećih e-sport događaja na svijetu. Svjetski samit e-sporta otvoren je za javnost, a svi zainteresirani za prisustvovanje mogu rezervisati mjesto na službenoj stranici WE samita.

Bonus video: