BLAST uskoro u Crnoj Gori?

Delegacija iz TO Bar i Saveza elektronskih sportova posjetila jedan od najvećih gejming događaja

15695 pregleda 47 reakcija 9 komentar(a)
Foto: SESCG
Foto: SESCG

Predstavnici TO Bara i Saveza elektronskih sportova Crne Gore prethodnog vikenda su prisustvovali jednom od najvećih Counter Strike 2 turnira na svijetu- BLAST Copenhagen. Nagradni fond ovoga turnira je 425.000 dolara i učestvovale su najjače svjetske ekipe.

Sem što su događaj ispratili uživo i vidjeli kako izgleda svjetska produkcija jednog ovakvog turnira i koliko publike može da dovede, naša delegacija imala je i nekoliko sastanaka od kojih je jedan bio sa Džejmsom Volardom, direktorom komercijalnih rješenja BLAST-a sa kojim su razgovarali o tome da Crna Gora u budućnosti bude domaćin jednog ovakvog turnira. Predstavnici Saveza i TO Bara sigurni su da ćemo uskoro BLAST organizovati i u našoj zemlji, što bi pomoglo da se grad pod Rumijom i Crna Gora targetiraju kao gaming destinacija broj jedan u regionu.

Naša delegacija sa direktorom BLAST-a
Naša delegacija sa direktorom BLAST-afoto: SESCG

“Raduje me prije svega saradnja sa TO Bar i pristup koji su postavili da ovaj crnogorski grad na primorju targetiraju kao gejming City. Ovo je još jedan veliki događaj kojem su prisustvovali sa Savezom elektronskih sportova Crne Gore. Čak i razgovor sa Džejmsom Volardom iz BLAST-a ostavlja optimizam da uskoro možemo očekivati ovaj turnir u Baru. Ali javnost će više o svemu biti upoznata tokom aprila ili maja sljedeće godine kad će Bar biti domaćin još jednog gejming turnira i jedne od najvećih gaming konferencije u Evropi gdje će biti gosti iz cijelog svijeta, a naravno i predstavnici BLAST-a. Ovo je ozbiljan projekat i treba ga dobro pripremiti, otprilike kao što je Vimbldon za tenis bitan. Svakako lijepo iskustvo smo donijeli iz Kopenhagena i vidjeli što sve treba da se jedan vrhunski turnir održi u Crnoj Gori, a to je većinom ono što mi već imamo, pa i mnogo više jer siguran sam da usluga, cijene, priroda, internet i sve što nudi naša zemlja i Bar može da parira najboljim svjetskim lokacijama. Sem toga, vidjeli smo se i sa nekoliko ljudi iz regionalnih organizacija i siguran sam da će uskoro cijeli Adria region biti prepoznat kao gejming centar i Evrope i svijeta”, nada se predsjednik Saveza elektronskih sportova Crne Gore Filip Šoć.

Inače, ekipa Vitality trijumfovala je na takmičenju BLAST pobijedivši protivnički tim Faze. Royal arena u Kopenhagenu je bila mala za sve one koji su željeli da isprate ovaj veliki gejming događaj, a posljednji dan mečeve uživo pratilo je blizu 10.000 ljudi.

Bonus video: