Grum objavio EP: Za 24 sata do petog mjesta Beatporta

"Sve trake su rađene tokom prošle godine. Kao i uvijek, nisam želio da radim na brzinu, pa je proces trajao malo duže nego inače", kazao je podgorički DJ
55 pregleda 1 komentar(a)
Aleksandar Grum, Foto: Privatna arhiva
Aleksandar Grum, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 16.01.2016. 14:51h

Podgorički DJ i producent Aleksandar Grum objavio je EP "74th Street" koji se može preuzeti sa Beatport servisa (https://pro.beatport.com/release/74th-street/1676713) po cijeni od skoro sedam eura.

EP na kojem su se našle tri numere objavila je italijanska izdavačka kuća Kina Music sa sjedištem u Veneciji, iza koje stoji poznati DJ duo Re-UP, a za koju su svoje radove izdavala imena kao što su Jor Gen, Crocodile Soup, Aleks Pićini, Petar Cvetković...

"Kina Music pratim odavno, imam i većinu njihovih izdanja koja i dan danas volim da puštam, a do saradnje je došlo tako što smo se dopisivali oko muzike i nekih stvari vezano za lejbl i kazali su mi da su spremni da preslušaju moj demo. Svidjelo im se i potpisao sam ugovor. Promocija je rađena par nedjelja prije nego što se izdanje pojavilo u prodaji, kao što se inače i radi u inostranstvu, profili koji su registrovani u promo pulovima dobijaju promo, daju fidbek i dobijaju link za 'download'", objasnio je Grum.

"74th Street" imao je leteći start od kad je pušten u prodaju, s obzirom da se za manje od 24 sata od objavljivanja našlo na petom mjestu Beatportove top 10 liste.

"Sve trake su rađene tokom prošle godine. Kao i uvijek, nisam želio da radim na brzinu, pa je proces trajao malo duže nego inače", kazao je podgorički DJ.

Grum će uskoro objaviti i "podcast" koji je radio za britansku etiketu FA>IE, na njihovoj Soundcloud stranici. (https://soundcloud.com/fake_music1)

On je prošle godine bio jedan od najvrednijih aktera crnogorske elektronske scene i kazao je da je vrlo zadovoljan kako je 2015, koju je okončao novogodišnjim nastupom u kotorskoj diskoteci "Maximus", prošla.

"Prošla godina mi je bila prilično radna. Izdao sam album 'Utopia' koi je dobio jako puno pozitivnih kritika, bilo je mnogo nastupa, imao sam čast da dijelim miks pult sa kultnim imenima kao što su Kris Libing i Luis Fauci. Ove godine planiram da završim još neka manja izdanja i da počnem rad novom, punom albumu", najavio je Grum i poručio zainteresovanim ljubiteljima tehno zvuka da ga prate na njegovoj Facebook stranici gdje redovno javnost obavještava o svim svojim aktivnostima.

Bonus video: