Rok su stvorili afrički lovci, a rep je nastao u zatvorima

U dokumentarnoj emisiji na državnoj televiziji Uzbekistana ta dva muzička pravca okarakterisana su kao "nemoralna i narkomanska" i da su stvorena od strane "zapadnjačkih strana zla".
0 komentar(a)
rok muzika, Foto: Rawstory
rok muzika, Foto: Rawstory
Ažurirano: 23.02.2011. 09:14h

Državna televizija Uzbekistana objavila je rat rok i rep muzici - u jednoj dokumentarnoj emisiji ta dva muzička pravca okarakterisana su kao "nemoralna i narkomanska" i da su stvorena od strane "zapadnjačkih strana zla", prenosi AFP.

Rok je, kako je predstavljeno u emisiji, nastao od afričkih lovačkih rituala, a rep u zatvorima zbog čega pjevači nose dugačke i široke pantalone.

AFP prenosi da su vlasti u Uzbekistanu pokrenule kampanju protiv roka i repa kroz TV emisiju gdje su predstavljeni kao "sadistička, narkomanska i nemorala",

Gledaoci se upozoravaju na "razoran uticaj zapadne rok i rep muzike koja se poput crnih oblaka nadvija nad glavama uzbečke omladine".

"Ovu satanističku muziku stvorile su snage zla kako bi omladinu na Zapadu gurnule u potpunu moralnu degradaciju", prenosi AFP.

U dokumentarcu se navode i naučna istraživanja o uticaju muzike na zdravlje ljudi, prema kojima rok i rep vode slušaoce pravo u smrt, dok klasična muzika može da izliječi sve vrste bolesti.

Vlast u Uzbekistanu je posljednjih mjeseci zaoštrila ton protiv stranih kulturnih proizvoda.

AFP prenosi da je početkom mjeseca suspendovano emitovanje dva ruska TV kanala na teritoriji zemlje zbog emitovanja seksualnog sadržaja.

Uzbekistan je najmnogoljudnija zemlja centrale Azije sa 28 miliona stanovnika, od kojih su 90 odsto muslimani.

Bonus video: