Grum: Pred podgoričkom publikom sam uvijek opušten

"Dino Ganić je takođe jedan od naših DJ-eva koji posjeduje svjetski kvalitet. Nažalost, podgorička publika nije imala priliku da ga čuje i ovo će biti njegov prvi nastup u Podgorici. Zbog njegovog kvaliteta i posvećenosti biramo ga za našeg rezidenta. On će raditi zagrijavanje prije i zatvaranje nakon Grumovog seta”, otkrio je Jelić
513 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Grum, Foto: Privatna arhiva
Aleksandar Grum, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 23.04.2019. 12:04h

Crnogorski DJ-evi Aleksandar Grum, pod pseudonimom Vakat, te njegov mlađi kolega Dino Ganić nastupiće u subotu 27. aprila u podgoričkom klubu “Ritter”. Biće to premijerna elektronska žurka nove organizacije koja se bavi ovom vrstom događaja, a nosi naziv Obscure Events. Početak žurke je zakazan za 22 sata, a trajaće do ranih jutarnjih časova. Broj ulaznica je ograničen, saopštili su organizatori, a koštaće tri eura.

Aleksandar Grum dobro je poznato i jedno od omiljenih imena među ljubiteljima tehno muzike sa ovih prostora. Poznat i pod pseudonimom Redial Tone, Grum iza sebe ima niz albuma i EP-eva objavljenih na inostranim etiketama. Dijelio je miks pult sa slavnim imenima kao što su Džef Mils, DJ Deep, Oskar Mulero, Jonas Kop, Kris Libing i mnogi drugi.

Pod imenom Vakat, Grum se bavi mračnijim zvukom, a prvo izdanje “Siren EP” imao je na Marcelusovom Singluar Recordsu u julu 2017, da bi iduće godine uslijedio EP za Discrete Data. U posljednje vrijeme podgorički DJ i producent više je vrtio po klubovima, nego sve popularnijim festivalima, ali kaže da za pripremu njegovog nastupa lokacija nema uticaja.

“Za svaki nastup se jednako spremam, bilo da je u pitanju klub ili festival. Publika od mene može da očekuje zvuk na koji je i do sada navikla. Pred nastupe uglavnom odvojim muziku koja se meni dopada, a zavisno od atmosfere i raspoloženja gradim set uživo. Već duže vrijeme nastupam pred podgoričkom publikom i uglavnom imam odličan kontakt sa njom, tako se uvijek na nastupima u Podgorici osjećam slobodno i volim da eksperimentišem kroz setove”, istakao je Grum u razgovoru za “Kroz grad”.

Žurku će zatvoriti Dino Ganić koji do sada bio u prilici da nastupa od Budve do Pariza, a prošle godine je bio i rezident DJ Beach Cluba hotela “La Roche” u Tivtu. Tokom ove godine krenuo je sa objavljivanjem svojih “Confession” DJ setova koji se mogu čuti na njegovoj Mixcloud stranici. Jedan od njih, “Confession #4 “ zauzeo je 19. mjesto na svjetskoj top listi mračnog tehna.

“Bavim se DJ-ingom odavno, ali ozbiljnije sam ušao u ovu priču 2015, kada sam počeo i da nastupam. Nastupao sam na raznim mjestima kao što su: Maximus, Top Hill, bosansko-hercegovački Color Festival, Queen u Parizu, Mne Color Festival...”, ispričao je Ganić.

On je priznao i da se do skoro žanrovski tražio, ali da se na kraju odlučio da mu najviše prija tehno zvuk.

“Dok sam se pronašao, promijenio sam mnogo žanrova što je mnogo zbunjivalo ljude oko mene i nažalost uticalo na moje bukinge. Sada sam se pronašao u tehnu i tu ću se i zadržati. Naravno, to neće uticati na moju karijeru filmskog kompozitora, jer ću se sa tim i dalje baviti pored tehno muzike. Inače sam muzički direktor stranog filma ‘The Legend of the Winged Guardian’, radio sam muziku za zvanični TEDx govor direktora filmske kompanije KK cinematics, koji se može pogledati na oficijelnom TEdx Youtube kanalu”, dodao je DJ. On je kazao da je publika u subotu može od njega da očekuje, prije svega, mračan i hipnotičan zvuk, jer je to ono čemu je najviše posvećen kao DJ.

Debitantski događaj organizacije Obscure Events otprilike je i najava za ono što se dalje može očekivati od njih. Predstavnik ove organizacije Jovan Jelić za “Kroz grad” je objasnio da je njen cilj širenje andergraund kulture, te da zvuk koji planiraju da promovišu je upravo onaj koji će publika čuti 27. aprila.

“Očekivanja pred prvu žurku su velika, zaključujući po interesovanju ljudi koji nas prate. Naravno, planiramo da nastavimo sa velikim imenima i sigurno se nećemo zaustaviti na ovome. Znamo da Podgorica ima DJ-eve svjetskog kvaliteta, a među najboljima je naravno Vakat Pratimo ga već duže vrijeme i slušali smo ga na raznim mjestima. Samim tim čast nam je da Vakat bude prvo ime koje ćemo predstaviti. Dino Ganić je takođe jedan od naših DJ-eva koji posjeduje svjetski kvalitet. Nažalost, podgorička publika nije imala priliku da ga čuje i ovo će biti njegov prvi nastup u Podgorici. Zbog njegovog kvaliteta i posvećenosti biramo ga za našeg rezidenta. On će raditi zagrijavanje prije i zatvaranje nakon Grumovog seta”, otkrio je Jelić.

Bonus video: