Sjutra počinje Lake fest

Pored epiteta najvećeg rok festivala, događaj na Krupcu odavno vodi računa o očuvanju prirode tokom istog

3941 pregleda 1 komentar(a)
Otvaraju ovogodišnji Lake fest, Foto: Nebojša Medo Perković
Otvaraju ovogodišnji Lake fest, Foto: Nebojša Medo Perković

Jubilarno deseto izdanje Lake festa, najvećeg rok festivala počinje sjutra veče i trajaće do subote, 7. avgusta. Ove godine festival se održava pod sloganom “Ponovo zajedno sa muzikom”, a otvoriće ga crnogorska grupa “Rudolf” u 20 časova. Nakon njih, scenu će “zauzeti” metal/pank bend iz Beograda Mortal kombat, zatim zagrebački pankeri Hladno pivo, potom rege-hardkor grupa Psihomodo pop, dok će prvo veče zatvoriti Nikola Vranjković.

”Za ulazak u festivalski prostor potrebno je dostaviti potvrdu da ste u cjelosti vakcinisani ili da ste primili prvu dozu vakcine, negativan PCR test koji nije stariji od 72 sata, dokaz da je prošlo manje od 180 dana od kada ste imali pozitivan PCR test. Ukoliko neko od posjetilaca ne bude imao navedena dokumenata, za njih će biti obezbijeđeno da na licu mjesta odrade brzi antigenski test”, saopštili su organizatori.

Uz trodnevnu kartu posjetioci brzi antgenski test mogu odraditi besplatno, dok je cijena testa za one koji imaju jednodnevnu kartu dva eura, a iste mjere važe i za kamp.

I ove godine, u okviru kampanje “Kad pijem, ne vozim”, dugogodišnji partner festivala, Pivara “Trebjesa” subvencioniraće dio cijene karata, pa će ona na relaciji Nikšić - Krupac - Nikšić iznositi 50 centi, a Krupac - Podgorica 1,50 eura.

”Lake Fest je, pored epiteta najvećeg rok festivala, odavno dobio i epitet zelenog festivala, pa će biti realizovana ekološka kampanja Rock & Recycle. Kampanja koju realizuje Pivara ‘Trebjesa’ ima za cilj da pozove posjetioce da vode računa o tome gdje bacaju otpad tokom festivala, kako bi festivalski prostor ostao čist”, poručili su organizatori. Za deset prikupljenih plastičnih čaša i donijetih na Rock & Recycle štand, posjetioci će dobiti ceger ili šešir.

Bonus video: