Sestrična uljepšala 2021. godinu

Prihvatila da se pojavi na snimanju novogodišnje programa TV Vijesti jer se pjevalo uživo

7354 pregleda 3 komentar(a)
Nina Žižić, Foto: Zdravko Bajzek
Nina Žižić, Foto: Zdravko Bajzek

Crnogorska pjevačica Nina Žižić period kad nije nastupala iskoristila je da se, kako kaže, posveti sebi i promijeni neke navike, no ipak godinu na izmaku pamtiće po mnogo ljepšem događaju.

”Rođenje sestrične definitivno je događaj koji je meni obilježio 2021. godinu. Tačno je da je bilo teških perioda kad nijesam nastupala, tada sam se posvetila sebi, a onda, kada je pandemije popustila, a nastupi dozvoljeni, imala sam dosta posla. Sve to je ipak u sjenci rođenja sestrične. Potpuno mi je promijenila, uljepšala, obogatila život”, kaže u razgovoru za “Vijesti” Nina i ne krije da svaki slobodan trenutak želi da provede sa njom.

”Neka mi ostali iz familije ne zamjere, ali sad svaki vikend koji ne radim obavezno iskoristim da odem do Nikšića i družim se sa njom. Vrijeme koje provodimo je neprocjenjivo. I konstantno razmišljam, ako je ja toliko volim, koliko je tek voli moja sestra. Zaista, proširila mi je srce”, iskrena je Žižić.

Ipak, ljubav prema sestrični nije je pokrenula da i sama razmišlja o porodici.

”Naprotiv, nekako sam svu ljubav usmjerila na nju. Zbog toga i razmišljam - imam nju, ne moram razmišljati o svojoj djeci. Nije da ne bih voljela, ako se to desi super, ali i ako se ne desi - ne žalim jer imam nju”, ističe Žižić.

I dok su mnogi muzičari period kad nijesu nastupali koristili da snime nove pjesme, muzičarka priznaje da nije imala volje da tih mjeseci razmišlja o karijeri.

”Mnogo mi je bitniji bio duhovni razvoj i kanalisanje tih nekih navika. Kao što već rekoh, balans sam uspjela da postignem. Što se karijere tiče, tu još nijesam napravila zalet, ipak za to treba dosta novca, a sudeći po situaciji nije vrijeme za takvu vrstu ulaganja. Čekaću da ipak stanem na noge, pa ću razmišljati tek tada o velikim projektima”, smatra ona.

Posljednju pjesmu Nina je snimila prije šest-sedam godina i svjesna je činjenice da je odavno došlo vrijeme da se i autorskom numerom oglasi.

”Posljednje što sam snimila je pjesma o Nikšiću sa Jelenom Zvicer prije nekih godinu dana, ali kad su u pitanju samostalne pjesme odavno ih nije bilo. Zato i ne volim kad me zovu na gostovanja i kažu da pjevam nešto na playback, tada se naježim. Svi su ti snimci nastali davno, a od tada mi se glas poprilično promijenio. Zato uglavnom takva gostovanja odbijam”, priznaje Nina, koja ipak nije mogla da kaže “Ne” i ne pojavi se na snimanju novogodišnje programa TV Vijesti iza kojeg su stali MIKA PROART i Danijel Alibabić kao domaćin i predsjednik Udruženja estradnih umjetnika Crne Gore.

”Kada me je zvala Milena Đergović i objasnila da nema pjevanja na playback, već ćemo imati bend koji nas prati i pjevaćemo uživo, bila sam oduševljena. To je i razlog što sam pristala da učestvujem”, dodaje Žižić koja je za tu priliku odabrala numere “Srećo reci” koju u originalu pjeva Maja Odžaklijevska i “Gutljaj vina” - veliki hit grupe Magazin.

”Pri izboru vodila sam se time da pjesme budu vesele i uklope se u novogodišnju atmosferu”, zaključuje Žižić.

Bonus video: