Cukero u Podgorici 2. jula 2023.

Organizatori City Groova najavili su da će uskoro biti poznata i ostala imena koja će nastupiti na festivalu

9222 pregleda 6 komentar(a)
zucchero.it, Foto: zucchero.it
zucchero.it, Foto: zucchero.it

Nakon što je dva puta otkazao nastup u Crnoj Gori, najprije zbog pandemije, pa zbog rata u Ukrajini, poznati italijanski muzičar Cukero održaće 2. jula 2023. koncert u Podgorici u sklopu City Groove festivala, saopštili su organizatori.

Adelmo Forrnaćo, kako je pravo ime Cukera, jedan je od najvoljenijih italijanskih muzičara.

Prodao je više od 60 miliona nosača zvuka u karijeri.

Prvi album, “Un po’ di Zucchero” objavio je 1983. godine. Kasne osamdesete donose nove uspjehe, brojne koncerte i album “Blue’s” sa koga se, u globalnim razmjerama, izdvojila saradnja sa Polom Jangom u čuvenoj pjesmi "Senza una donna" - najprije otpjevanoj na italijanskom jeziku, a onda i u duetu sa čuvenim britanskim pjevačem i kompozitorom. Pjesma je stigla do vrhova svjetskih top lista, a album prodat u više od tri miliona primjeraka širom svijeta.

Nakon toga, karijera kreće uzlaznom putanjom i uslijedili su koncerti od Sidneja do Njujorka i brojni zajednički nastupi sa najvećim svjetskim muzičarima, među kojima su Erik Klepton, Džo Koker, Brajan Mej, Lućano Pavaroti, MarkKnofler, Šinejd O Konor, grupe Queen, Scorpions, Texas…

Cukero je dobitnik brojnih muzičkih priznanja.

Organizatori City Groova najavili su da će uskoro biti poznata i ostala imena koja će nastupiti na festivalu.

Na prethodnim izdanjima publika je imala priliku da uživa u koncertima koji su priredili Kosheen, Schiller, Bob Sinclar, Simple Minds, Morcheeba, Stereo MC, Dubioza Kolektiv, Fedde Le Grand i mnogi drugi.

Bonus video: