Novi singl fanki legende Bobana Petrovića poslije višedecenijske pauze

"40 godina nakon svog posljednjeg izdanja, beogradski kralj fanka Boban Petrović vraća se sa sasvim novom numerom", saopšteno je iz izdavačke kuće Bassivity

4914 pregleda 3 komentar(a)
Legenda jugoslovenskog fanka: Boban Petrović, Foto: Psychedelicbabymag
Legenda jugoslovenskog fanka: Boban Petrović, Foto: Psychedelicbabymag

Legendarni beogradski fank muzičar Boban Petrović prekinuo je višedecenijsku pauzu i objavio novi singl "Ljubav i srdžba" pod Bassivity etiketom.

"40 godina nakon svog posljednjeg izdanja, beogradski kralj fanka Boban Petrović vraća se sa sasvim novom numerom", saopšteno je iz ove izdavačke kuće. Petrović potpisuje muziku, tekst i aranžman, dok mu je u produkciji pjesme pomogao Alek Aleksov.

Petrović je sredinom 70-ih osnovao fanki disko grupu Zdravo, da bi krajem te decenije započeo solo karijeru. Uslijedili su albumi "Žur" (1981) i Zora (1984) koji su uspostavili Petrovića kao legendu jugoslovenskog fanki zvuka, sa hitovima kao što su "Đuskaj" i "Kupatilo je shvatilo"

Beogradski muzičar bio je i poznati disk džokej tokom 70-ih i 80-ih, bio vlasnik diskoteka, 1998. osnovao svoj muzički studio, objavio je dva romana, a ostvario je i karijeru uspješnog biznismena, te bio vlasnik španskog fudbalskog kluba Atletiko Marbelja.

Bonus video: