Big Do: Pregledi mi nisu mjerilo uspjeha, najviše volim kad nastupam

Podgorički reper Big Do u saradnji sa Cokom ekranizovao pjesmu “Viši nivo”

2613 pregleda 76 reakcija 0 komentar(a)
Big Do na jednom od nastupa, Foto: Privatna arhiva
Big Do na jednom od nastupa, Foto: Privatna arhiva

Podgorički reperi Big Do i Coka objavili su spot za pjesmu “Viši nivo”, koji se može pogledati na YouTube servisu. Numera je izašla pod nezavisnom etiketom LYLT, koja od 2022. okuplja nekoliko crnogorskih repera među kojima su i Med Meks, Rikson, Bvne i drugi.

Muziku potpisuje Radosh, video ShootMode (obojica članovi etikete LYLT), dok je pjesma snimana pod producentskom palicom Stefana Pantovića Stege, publici najpoznatijeg kao frontmena rok grupe Parampaščad.

Ado Radončić, koji stoji iza pseudonima Big Do, za “Vijesti” je kazao da se sa Cokom poznaje već deset godina, tako da je do saradnje došlo potpuno prirodno. Zapravo je trebalo da se desi i ranije.

“Već neko vrijeme smo planirali da ‘ozvaničimo’ saradnju zajedničkom pjesmom, samo kako to kod nas obično bude, nešto se izjalovi. Mogu slobodno da kažem da smo mi ‘krivi’ za to jer nije da se ništa nije snimalo, sa obje strane. On je bio nešto produktivniji od mene na tom polju prethodne dvije godine pa je prije par mjeseci izbacio EP ‘Milion’ za LYLT, nekoliko singlova i spotova dok sam ja bio na ‘punjač’ generalno od svega. Do sada smo imali saradnje samo u vidu nastupa uživo, bili su i neki demo snimci, naravno i gomilu fristajlova koji nam je nezaobilazni dio druženja već godinama unazad. Ne bih da idem previše u budućnost, ali za sada je u planu još nekih zajedničkih pjesama i spotova sa Cokom, o tom potom”, najavio je Big Do.

Veći dio spota sniman je u studiju “Stivi” Stefana Pantovića dok se snimala i pjesma, tako da je sve prošlo u, kako je kroz smijeh kazao podgorički reper, porodičnoj atmosferi.

“Jer, lično ja kad uđem u studio ‘Stivi’ osjećam se kao kod kuće, a za to je zaslužan producent Stefan Pantović koji me tako i dočeka. Ne sumnjam da je tako i sa ostalim izvođačima koji snimaju u njegovom studiju. Svako ko ga iole poznaje, mislim da će znati o čemu pričam. Stega-Mega-Giga”, dodao je Big Do.

Prošlo je gotovo tri godine od njegovog EP-a “Niko kao ja”, a Big Do priznaje da od tada nije bio naročito aktivan, osim saradnje sa Stričevima, duom koji čine Loš i Jevro.

“EP mislim da je dosta solidno prošao, što se tiče slušanja uživo mislim da se osjetila energija koju sam htio da prenesem, u tom smjeru - odlično. Što se tiče pregleda i lajkova, na čemu se danas dosta muzike bazira, onda je očajno. (smijeh) Pregledi mi nisu mjerilo uspjeha i nemam neku posebnu poruku koju želim da pošaljem kroz svoju muziku, gušt mi je da stvaram kako me ponese i kako osjećam. I dalje ne pratim trendove”, prkosno poručuje reper.

On je otkrio da planira još jedan projekat u saradnji sa Stegom (Stefan Pantović), koji će podržati PAM (Prava autora muzike), ali da će o tome javnost obavijestiti naknadno. Planira i EP sa Shtullom, kako je kazao, njegovim starim drugom sa kojim je počeo da repuje. Ako se on u međuvremenu ne predomisli, dodaje reper.

Osvrćući se na domaću scenu, Big Do je mišljenja da repa nikad više nije bilo, ali da nastupi repera nisu jednako zastupljeni. On ima želju da nastupa, ali za sada nema konkretne planove. Kaže da to najviše voli.

“Tu leži moje psihičko zadovoljstvo. Volim taj osjećaj izvođenja uživo, kad se stopim sa bitom, mikrofonom, neprocjenjivo. Za mene, to je najbolji dio stvaralaštva, kad imaš priliku da demonstriraš svoj rad na licu mjesta, još ako te prihvate onakvog kakav jesi, onda nema šta dalje da se traži..., osim možda nešto malo para”, dodaje kroz smijeh.

Rep scena u Crnoj Gori je, kako je kazao, u procvatu, te sada po njegovom mišljenju ima još više dobrih, mladih izvođača u odnosu na ranije.

“Pomenuo bih Med Meksa prije svakoga, jer je momak napravio već dosta, a tek je počeo. Ima tu još imena naravno, ničiji kvalitet ne osporavam. Sve u svemu, mislim da možemo još bolje, prvenstveno pričam za sebe. I sad je dobra priča skroz, ja se pomalo osjećam svježe nakon pauze, samo treba da se pozicioniramo đe nam je mjesto, nismo toliko nevidljivi, valjda. Mislim da imamo dosta kvalitetnog repa. Hvala na pažnji, prijatno veče”, zaključio je Big Do.

Bonus video: