Frenkie najavio novi album: Povratak starom zvuku

Frenkie je prošle godine objavio album "Dunya" na kojem se okrenuo rege zvuku, a njegovo sljedeće izdanje donijeće 11 sirovih hip hop pjesama

3002 pregleda 0 komentar(a)
Scena iz spota za pjesmu "Dunya", Foto: Printscreen YouTube
Scena iz spota za pjesmu "Dunya", Foto: Printscreen YouTube

Poznati bosanskohercegovački reper Frenkie najavio je povratak starom zvuku na njegovom predstojećem albumu, čiji je izlazak zakazan za 3. maj.

Frenkie je prošle godine objavio album "Dunya" na kojem se okrenuo rege zvuku. Sljedeće izdanje, prema najavi, donijeće 11 sirovih hip hop pjesama.

„Izgleda da me inspiracija prati ovih posljednjih mjeseci. Nove pjesme su nastale odmah nakon ‘Dunye’ i baš sam ponosan kako album zvuči. Okupio sam vrhunske producente, a s nekima radim po prvi put, što ovaj album čini posebnim. Tu je naravno i moj brat Indigo koji je radio miks i master, kao i prvi singl ‘Identitet’ koji ćete čuti dan prije izlaska albuma. Kada su u pitanju teme, ima dosta refleksije, unutrašnjih dilema i promišljanja, jugonostalgije, komentara na današnji hip hop, socijalnih tema, i stvarno mislim da ovi tekstovi zrače jednu novu dozu zrelosti. Vidjećemo kako će to publika ocijeniti“, saopštio je reper.

Bonus video: