Španski tužioci zatvaraju slučaj protiv Šakire zbog utaje poreza

Španski tužioci su otvorili slučaj u julu prošle godine, optuživši pjevačicu da je putem mreže kompanija izbjegla plaćanje 6.6 miliona eura poreza 2018, uključujući kamate

3864 pregleda 0 komentar(a)
Šakira, Foto: Reuters
Šakira, Foto: Reuters

Španski tužioci zatvoriće slučaj protiv pjevačice Šakire zbog utaje poreza, nakon što su je prvobitno optužili da nije platila 6,6 miliona eura poreza.

"Kancelarija tužioca za ekonomski kriminala iz Barselone tražila je da se slučaj protiv Šakire zatvori, za poresku 2018. godinu", saopšteno je iz kancelarije tužioca, a kao razlog je naveden nedostatak dokaza.

Španski tužioci su otvorili slučaj u julu prošle godine, optuživši pjevačicu da je putem mreže kompanija izbjegla plaćanje 6.6 miliona eura poreza 2018, uključujući kamate.

Menadžer pjevačice kazao je da je ona mjesec nakon otvaranja istrage platila iznos koji je dugovala. U novembru je Šakira u posljednjem trenutku dogovorila poravnanje sa tužiocima kako bi izbjegla suđenje u drugom slučaju koji se odnosi na novac koji je zaradila u periodu od 2012. do 2014.

Tužioci su optužili kraljicu latino popa da je prevarila državu Španiju za 14,5 miliona eura, što je ona negirala, kazavši da je živjela u Španiji samo 2015. Kao dio dogovora, ona je pristala da plati polovinu sume koju je dugovala, odnosno 7.3 miliona eura, uz kaznu od 432 hiljade eura.

Šakira sada živi u Majamiju gdje se preselila u aprilu prošle godine nakon razlaza sa bivšim partnerom, nekadašnjom fudbalskom zvijezdom Đerarom Pikeom.

Bonus video: