Raditi sa djecom je najljepše i najiskrenije

Ovo je naše treće predstavljanje na Montenegro Fashion Weeku, a ovoga puta prezentovaćemo zimsku kolekciju. Pored kaputića, voditeljke dječije emisije ‘Zvjezdice’ predstaviće i desetak haljinica

6251 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Dječija moda je vrlo inspirativna, tvrdi Valentina Mitrović koja će se i ove godine predstaviti kolekcijom za najmlađe na predstojećem Fashion Weeku koji će biti održan od 24. do 27. oktobra.

Valentina će kolekciju predstaviti posljednjeg dana modne manifestacije, a ovoga puta akcenat će biti na kaputima.

”Ovo je naše treće predstavljanje na Montenegro Fashion Weeku, a ovoga puta prezentovaćemo zimsku kolekciju. Pored kaputića, voditeljke dječije emisije ‘Zvjezdice’ predstaviće i desetak haljinica”, otkriva Valentina šta će to posjetioci imati priliku da vide.

Valentina Mitrović
foto: Marko Gardašević

Kad kreira za najmlađe, primarno joj je da mališanima ti komadi koje nose budu udobni.

”Takođe nam je veoma bitan i kvalitet. Djeca su veoma inspirativna, spremna na saradnju možda i više nego odrasli, uvijek vam izmame osmijeh, spremni su da prisustvuju brojnim probama... Prošle godine dobili smo epitet da su zvjezdice ukrale šou, pa ništa manje ne pripremamo i za ovu priliku, tako da publika i ovoga puta može očekivati spektakl”, obećava Mitrović.

Valentina Mitrović
foto: Marko Gardašević

Dio kolekcije - tačnije haljinice osmislile su djevojčice koje sarađuju sa Valentinom na njenoj emisiji, pa je uvijek spremna da maksimalno sasluša njihove sugestije.

”Polaznici moje školice su moja smjernica. Sve ono što čujem od njih pretočim u finalni proizvod. U njima pronalazim inspiraciju za svoj posao”, priznala je dizajnerka te otkrila da materijal za kreacije nabavlja u inostranstvu.

Valentina Mitrović
foto: Marko Gardašević

”Sve što smo šili do sada, izrada je trajala dugo jer matrijal prvo mora da se naruči, pa dok stigne. Zatim i kompletan proces izrade kreacija traje dugo, imamo i dosta proba, jer sve to treba prilagoditi namlađima da im je prije svega udobno, ali i estetski da izgleda fenomenalno. Naš estetski dizajn će u ove godine doći do izražaja, kako rukavi tako i jak kroj. Mada, ove godine sam dio materijala našla kod nas. Inače, kolekciju smo radili od prirodnih materijala kako bi klincima bilo udobrno u tim komadima”, obećava Valentina, te otkriva kome je namijenjena nova kolekcija:

Valentina Mitrović
foto: Marko Gardašević

”Kolekcija će biti za djevojčice, a još nijesmo sigurni da li će biti u prodaji, jer prethodne su bile namijenjene samo Zvjezdicama. Na upit roditelja, možda limitiramo jedan dio kolekcije, ali o tome odluka nije definitivna. Imamo za dječake žuta fantastična odijela koja smo šili za potrebe emisije, pa će se i oni u njima pojaviti na pisti”, kaže sagovornica Vijesti.

Iako je posljednjih godina popularno da roditelji svoje odjevne kombinacije usklađuju sa onima za djecu, Valentina ne razmišlja da pravi kolekcije i za odrasle.

Valentina Mitrović
foto: Marko Gardašević

”Imala sam dosta predloga i za to. Za sada mi je inspirativan samo rad sa djecom. Volim sa djecom da radim, sa njima je najljepše i najiskrenije. Starijima treba ugoditi, a ima i dosta modnih dizajnera koji se time bave. Kod mene je kreiranje za najmlađe došlo spontano, naime željela sam da napravim kreacije koje će nositi u emisiji, tako da za starije ne planiram ništa”, zaključuje Mitrović.

Bonus video: