Ivana Radenović: Takmičenje Miss Globe će mi otvoriti mnoga vrata

Ivana Radenović nakon manekenske karijere riješila da izađe iz zone komfora te će Crnu Goru predstavljati na izboru Miss Glob, koji će od 5. do 18. novembra biti održan u Albaniji

9314 pregleda 75 reakcija 4 komentar(a)
Ivana Radenović, folklor njena prva ljubav, Foto: Privatna arhiva
Ivana Radenović, folklor njena prva ljubav, Foto: Privatna arhiva

Manekenka Ivana Radenović predstavljaće Crnu Goru na izboru Miss Globe, koji će od 5. do 18. novembra biti održan u Albaniji. O ukusima ne treba raspravljati, pa je zbog toga ljepotu teško ocijeniti, ali pored iste ovo takmičenje promoviše kulturu, inteligenciju i humanitarni rad kandidatkinja.

“Sve u vezi sa takmičenjem se nekako desilo spontano i brzo. Tek nakon što sam se malo više informisala o samom takmičenju sam zapravo shvatila da je ovo nešto veliko za moju karijeru. Moj posao modela, od početka pa sve do sad, se uglavnom svodilo na revije. Tu sam se pronašla i to je ono što volim. Međutim, već neko vrijeme sam imala želju da izađem iz svoje zone komfora i oprobam se u drugim stvarima koje posao modela nudi. Što se samog takmičenja tiče, potrudiću se da sebe i svoju državu predstavim najbolje moguće, i da se najboljem i nadam”, otkriva na početku razgovora za Vijesti Radenović kako je došla na ideju da se prijavi za ovaj izbor.

Na takmičenju izbor Miss Glob učestvovaće preko 100 kandidatkinja iz svijeta, a crnogorska manekenka posebno se raduje druženju sa ostalim ljepoticama i novim poznanstvima.

“Kao što sam već pomenula, ovo takmičenje je veliko iskustvo za moju karijeru. Upoznaću dosta djevojaka koje imaju slična interesovanja kao ja, steći ću nova poznanstva i to je ono što me najviše raduje. Smatram da će mi se nakon takmičenja otvoriti mnoga vrata za svijet mode i ja sam spremna za nove stvari”, otkriva svoja očekivanja Radenović.

Radenović se već neko vrijeme profesionalno bavi modelingom, učestvuje na domaćim modnim događajima. Mnogima je modeling privlačan, no ovaj posao ima i svojih negativnih strane, a o njima sagovornica Vijesti kaže:

“Profesionalno se bavim modelingom već pet godina i aktivno učestvujem na svim crnogorskim modnim događajima. Iako se ljudima koji vide samo finalni rezultat bilo koje modne organizacije čini da je to lako, zapravo nije. Ponekad bude i dosta naporno, kada su veći događaji u pitanju, ali ako volite svoj posao ništa ne može da vam stvori prepreku”, smatra Radenović te dodaje da i u manekenstvu, kao i u svakom poslu se susrijeću sa dosta ljudi.

“Potpuno je normalno i prirodno da se sa nekim ne slažete najbolje, međutim, profesionalnost uvijek preovlada, barem u mom slučaju, tako da što se mene tiče, do sad, ne bih mogla da izdvojim ništa što je na mene ostavilo negativan utisak”, tvrdi Radenović.

Crnogorska ljepotica je još kao mala pokazala interesovanje za folklor koji igra više od deceniju. Kako na svakom izboru za mis postoji i segment gdje kandidatkinje predstavljaju svoje talente, upitana hoće li “igrati na tu kartu”, odgovara:

“Folklor je moja prva ljubav, još odmalena, kad se svako dijete pronalazi i otkriva svoje talente koje će kasnije nastaviti da gradi. Aktivno sam igrala folklor 11 godina i kada god sam u prilici rado mu se vraćam. Međutim, to nije jedina stvar koju bih mogla da predstavim kao svoj talenat, tako da još uvijek nisam odlučila sa čim ću se predstaviti na takmičenju u toj kategoriji”, iskrena je Ivana koja takođe u slobodno vrijeme voli da slika, a najviše njenih radova nastaje zahvaljujući tahnici ulje na platnu. Umjetnost je opušta, a nekad zna biti bijeg od brzog života, problema...

“Slikarstvo je ono čime se bavim dugi niz godina, ali je to stvar koju, ako mogu tako da kažem, sve ovo vrijeme sebično čuvam samo za sebe. U momentima kad želim mir, to je ono što će mi uvijek biti prvo. Smatram da svako od nas ima tu neku svoju oazu mira, i to je neprocjenjivo u nekim momentima kad nam način života, koji je poprilično brz, bude iscrpan”, smatra Radenović koja je i članica Saveza izviđača Crne Gore. S toga se dobro snalazi u prirodi i voli da provodi slobodno vrijeme na vazduhu.

“Dvije godine, u periodu moje srednje škole bila sam član jednog izviđačkog kluba u Podgorici. Iako, nažalost, više nisam u mogućnosti da budem dio njihovog tima, bila sam u prilici da upoznam divne ljude koji su mi, slobodno mogu reći, stvorili tu ljubav prema prirodi i svoju nesebično podijelili sa mnom. Prirodi se rado uvijek vraćam i dio svog slobodnog vremena se trudim da provedem u istoj”, sa ponosom ističe manekenka. Na pitanje koji su to djelovi Crne Gore koji su je posebno opčinili, odgovara:

“Naša država je, po mom mišljenju, jedna od najljepših i svaki njen dio je poseban za sebe i lijep na svoj način. Bila sam u prilici da posjetim veliki dio Crne Gore i ne bih mogla da izdvojim nešto što mi je bilo manje ili više lijepo. Naša prirodna bogatstva su nešto na šta smo, mislim, svi jako ponosni”, sigurna je Radenović koja je na drugoj godina Fakulteta za politehniku. O tome vidi li sebe u budućnosti u manekenstvu, kaže:

“Manekenstvo i modeling su svakako nešto što volim i u šta želim da ulažem. Smatram sebe spremnom da svoje vrijeme trud i rad uložim u više stvari. Obrazovanje je važno, i to je ono što mi je uvijek na prvom mjestu, a politehnika je bila moj poziv. Nadam se da ću uspjeti da svoj maksimum dam u svemu što meni stvara neizmjernu sreću i zadovoljstvo”, zaključuje ljepotica.

Bonus video: