Nove optužbe na račun Rasela Brenda

Brend se navodno ogolio pred koleginicom iz filma “Arthur”, koja je željela da ostane anonimna

2844 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Engleski glumac i komičar Rasel Brend nedavno je optužen zbog seksualnog uznemiravanja sporedne glumice i njegove koleginice na snimanju filma “Arthur” 2010. godine. Ona je željela da u ovom postupku ostane anonimna piše NME portal.

Prema građanskom procesu u Americi, Brend se navodno ogolio pred tom glumicom prije nego što ju je otpratio do toaleta i seksualno napao. Neimenovana glumica tvrdi da je istog dana Brend ušao u toalet u kojem se nalazila i napao je “dok je jedan od članova čuvao vrata”. Brend još uvijek nije odgovorio na ove optužbe.

Prema pisanju BBC-a, najnoviji slučaj podnesen je prema njujorškom zakonodavstvu koje dopušta navodnim žrtvama seksualnih krivičnih djela, čiji je rok istekao pa se smatraju zastarjelim, da podnesu građanske tužbe u periodu od jedne godine između 24. novembra 2022. i 24. novembra 2023. godine.

Brend je takođe optužen za silovanje, seksualni napad i emocionalno uznemiravanje u drugim parnicama, navedeno je u istraživanjima “The Timesa”, “The Sunday times” i “Channel 4’s Dispatches”. Međutim, sve ove optužbe glumac odlučno poriče. 


Od tada, iz Metropolitanske policije Engleske rečeno je da se istražuju navodi o seksualnim krivičnim djelima, počinjenim nakon izvještaja o Brendu. Policija Thames Valley-a, takođe, istražuje izvještaje o uznemiravanju i praćenju.

Engleski glumac i komičar u jednom videu, snimljenom prije nego što su detalji izvještaja otišli u javnost, rekao je da su to “veoma teške krivične optužbe”. Na tom video-snimku, Brend je insistirao da su svi njegovi odnosi bili uz uzajamnu saglasnost obiju strane. M. E.

Bonus video: