Zvjezdice su moja vječita inspiracija

Valentina Mitrović priča o novoj kolekciji koju je prezentovala na nedavno završenoj Nedjelji mode

3493 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Marko Gardašević
Foto: Marko Gardašević

Novinarka Valentina Mitrović već godinama učestvuje na Fashion Weeku gdje koristi priliku da predstavi svoje kolekcije za najmlađe. I na jesenjoj manifestaciji Nedjelja mode njene Zvjezdice su ukrale šou, a u razgovoru za Vijesti Mitrović priča o tome koliko mališani i sami vole ovakve događaje:

“Zvjezdice s nestrpljenjem očekuju ovakve i slične događaje na kojima redovno učestvujemo. Ideja i koncept ovakvih događaja je osmišljen da Zvjezdice svojim pojavljivanjem iznesu nove kreacije, jer želimo da naše modno stvaralaštvo promovišemo kroz ovakve događaje i revije čiji su glavni nosioci djeca”, ispričala je Mitrović Vijestima te dodala da mališani na ovakvim manifestacijama imaju priliku da kroz igru i druženje pokažu svoj talenat.

Valentina Mitrović
foto: Marko Gardašević

“Takođe uvijek uspiju da prenesu na pisti jačinu, sigurnost u sebe i samopouzdanje koje gradimo godinama i na kome svakodnevno radimo sa njima. Djeca budu ponosna i presrećna poslije jednog ovakvog događaja za koji smo se mnogo pripremali i vježbali naš scenski nastup”, dodaje Mitrović.

Ovogodišnju reviju otvorile su Zvjezdice koje su nosile roze balone, a upravo na ovaj način željeli su da prenesu snažnu poruku svim prisutnima, a posebno majkama.

“Svi znamo da je mjesec oktobar u znaku prevencije protiv karcinoma dojke. Težimo da kroz ovakve manifestacije, osim zabavnog karaktera, budemo i društveno odgovorni od najranijih dana”, objašnjava Mitrović.

Valentina Mitrović
foto: Marko Gardašević

I ovoga puta kolekciju čine većinom kaputi, a vodila je računa da im modeli budu udobni. Svakako da djeca više vole jaknice, no kaputi su nešto što Valentina kroz svoje kolekcije forsira.

“Moja vječita inspiracija su Zvjezdice koje su prave male damice, što iskazuju kroz lijepo ponašanje i prefinjen stil, stoga su kaputići sastavni dio zimskog outfita svake djevojčice. Svi kaputići su nosivi i mogu se kombinovati uz ostale odjevne predmete koji ističu stil pravih malih dama. Moje uverenje je da se stil i osjećaj za lijepo gradi od najranijeg djetinjstva kod djeteta. Možda će u nekoj od naših sljedećih kolekcija dominirati jaknice, ali će i one biti jedinstvene i posebne”, obećava Mitrović.

Svjesna je da djeca vole boje, te otkriva koliko je teško izabrati one prave s obzirom na to da djevojčice uglavnom vole rozu, dječaci plavu.

Valentina Mitrović
foto: Marko Gardašević

“Baš kao što ste rekli, djeca vole sve boje i sve manje se dječaci i djevojčice opredjeljuju samo za rozu i plavu. Mnogo volim da kombinujem razne boje i dezene, što prenosim i na djecu i time širim njihov pogled na svijet mode. S lakoćom prihvataju šarene dezene i spoj neobičnih boja, uvijek se zajedno konsultujemo na generalnoj probi da li bi nešto željeli da izmijene i osjećaju li se lijepo u toj kreaciji, jer njihov osjećaj je osnov svega”, tvrdi sagovornica Vijesti koja se trudi da kroz svoje kolekcije promoviše i ručni rad.

“Nakon naše pete revije na Montenegro Fashion Weeku, mnogobrojnih kolekcija i dječijih uniformica za naše voditelje, interesovanje ostalih mališana i njihovih roditelja je svakodnevno raslo. Stoga, prvi put sa ponosom najavljujemo da će naša kolekcija uskoro biti u prodaji u dječijem butiku City Moda kids. Svi modeli će biti unikatni, rađeni u najviše tri primjerka i ponuda će biti raznovrsna, od kaputića do svečanih haljinica za djevojčice, tako da će svako moći da pronađe neki jedinstven komad odjeće za sebe”, obećava ona.

Valentina Mitrović
foto: Marko Gardašević

Među modelima prisutni su mogli da vide i nove uniforme Zvjezdica koje su i ovoga puta u žutoj boji, te Valentina otkriva zašto makar ovoga puta nije pobjegla od nje:

“Ovo pitanje mi je bilo jako zanimljivo, da ne bih sama odgovorila i bila subjektivna pitala sam moje Zvjezdice šta one misle o tome. Svi njihovi odgovori su se bazirali na tome da sebe ne vide ni u jednoj drugoj boji osim u žutoj, da najviše vole žutu boju jer ih veže za Zvjezdice, a moja najmlađa Zvjezdica Zoja je rekla da bi to bila “izdaja” da promijenimo žutu boju i sve prisutne slatko nasmijala. Zajednički dolazimo do zaključka da će kreacije za moje novinare uvijek biti u žutoj boji, baš poput žute Zvjezdice koja je naš zaštitni znak”, ističe Mitrović i dodaje da kad je riječ o kolekcijama, tu ostavlja mašti na volju da se igra sa paletama boja i različitih dezena.

Dizajnerka je kroz zvjezdane kreacije istakla nježnost i prefinjenost djevojčica i nije se igrala sa popularnim motivima iz crtanih filmova poput Barbi, Jednoroga...

Valentina Mitrović
foto: Marko Gardašević

“Prilikom kreiranja i nastanka svake nove kolekcije fokusiram se da sve bude jedinstveno, počevši od kroja, izbora boja, detalja koje pažljivo biram, tako da ne ostaje dovoljno prostora za popularne motive jer smatram da su dostupni svuda i u svakom obliku. Želimo i težimo da ostavimo pečat jedinstvenosti u svemu što radimo sa djecom, što dokazujemo našim dugogodišnjim radom kroz dječiju emisiju ‘Zvjezdice sa Valentinom’ snimajući mnogobrojne zanimljive priloge za djecu, pa smo jedne sedmice u posjeti kod obućara, časovničara, zubara, a već naredne u posjeti evropskim gradovima kao što su Pariz, Beč, Milano i ostali. Naša poruka je da djeca uvijek budu srećna, gdje god se nalazila i šta god radila, jer je sve u nama i sve je naš izbor. Zato se i mi moramo ugledati na djecu i radovati se malim stvarima”, zaključuje Mitrović.

Bonus video: