Vučić: Nisam srećan zbog reakcije iz Amerike na sastav vlade ali nju bira narod

"Čuo sam ja i sa druge strane primjedbe, da imamo mnogo onih koji su evrofanatici i koji su za Amerikance, ali su ti bilo toliko pristojni da o tome ne govore javno"

14302 pregleda 43 reakcija 43 komentar(a)
Vučić, Foto: Reuters
Vučić, Foto: Reuters

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da za Srbiju nije lijepa vijest što je Stejt department saopštio da je razočaran što su dvije osobe - Aleksandar Vulin i Nenad Popović, pod američkim sankcijama - predložene za ministre u novoj vladi, i da se nada da će Srbija imati dobre odnose sa njenim američkim partnerima.

"Nisam srećan zbog njihove reakcije ali Vladu Srbije biraju građani Srbije. Ja poštujem volju naroda", rekao je Vučić.

On je rekao da je sa njim u Surčinu i predsednik Republike Srbije Milorad Dodik, da se sa njim druži i dodao "pa šta s tim".

"Čuo sam ja i sa druge strane primjedbe, da imamo mnogo onih koji su evrofanatici i koji su za Amerikance, ali su ti bilo toliko pristojni da o tome ne govore javno", rekao je Vučić.

On je rekao i da su predlozi za novu vladu stvar "kompromisa" i da u njoj nisu neki ministri koji su do sad bili iako to zalužuju pa će raditi neke druge važne poslove.

Takođe je naveo da nema vremena da se bavi domaćim političkim prilikama jer je posvećen važnim nacionalnim pitanjima i da su mu juče Ana Brnabić i Siniša Mali govorili o stranačkim stvarima ali da "nije dovoljno koncentrisan na to pa mu je ušlo na jedno uvo a na drugo izašlo".

Najavio je da će vjerovatno poslije 20. maja tome da se posveti i da će prije toga prisustvovati jednom stranačkom skupu.

Povodom reakcija na njegovo nedavno obraćanje da treba da se više radi, on je rekao da "voli radničku klasu ali ne i neradničku" i da kukaju oni koji žive deset puta bolje od radničke klase.

"Kod nas je popularno da se voli neradnička klasa. Pa se godišnje putuje 72 puta - Maldivi, Sejšeli i druge svjetske i evropske prestonice", rekao je Vučić.

Bonus video: