Jadran favorit zbog forme i prednosti

Šampionat kreće mečevima Jadran - Kataro i Budva - Primorac (oba od 19 časova)

62 pregleda0 komentar(a)
Jadran, vaterpolo, Foto: Arhiva "Vijesti"
09.04.2015. 07:41h

Prvenstvo Crne Gore će se poslije četiri sezone opet igrati u drugačijem sistemu - umjesto plej-ofa četiri tima će se takmičiti kroz Mini ligu.

Jadran je tokom sezone pokazao da je veliki favorit da i ove godine osvoji titulu, a ima i startnu prednost kada su u pitanju bodovi (tri), jer je bio najbolje plasirana naša ekipa u regionalnom takmičenju.

Budva je u domaće prvenstvo prenijela dva boda, Primorac jedan, dok Kataro u Mini ligu ulazi s nulom.

Igraće se po dvokružnom sistemu (svako sa svakim kod kuće i u gostima), a nakon ligaškog dijela dva najbolje plasirana tima će se boriti za titulu.

Šampionat kreće večeras mečevima Jadran - Kataro i Budva - Primorac (oba od 19 časova).

Novljani su najtrofejniji tim u nezavisnoj državi sa četiri titule, dok su Primorac i Budva pehar podizali po dva puta.

Moskov: Nema potcjenjivanja

"Ne bih da potcjenjujem Kataro, ali mislim da smo mnogo bolja ekipa i da ćemo utakmicu odraditi rutinski na svom bazenu. Očekujem da dođemo do finala i na kraju odbraniti titulu", rekao je Nikola Moskov, adut Jadrana.

Kataro je tu da uči od boljih i iskusnijih.

"Ne možemo reći da idemo na pobjedu, ali trudićemo se da pokažemo najviše što možemo protiv mnogo jače ekipe. Tri naša igrača bila su dio reprezentacije koja je osvojila Uskršnji turnir i oni će, između ostalih, kao 15-godišnjaci imati priliku da igraju protiv mnogo kvalitetnijih protivnika i vide šta ih čeka u budućnosti", kazao je šef stručnog štaba Katara Mirko Vičević i dodao da će se njegov tim prijaviti za regionalno takmičenje naredne sezone.

U Budvi će biti neizvjesnije

Ako je Jadran već viđen finalista, mnogo uzbudljivije bi trebalo da bude u duelima Budve i Primorca. Prvi će dati odgovor imaju li Kotorane snage da preuzmu drugo mjesto od Budvana.

"Oba sastava su mlada, zato je i bilo dosta oscilacija tokom sezone. Mislim da smo na osnovu posljednjih rezultata dokazali da smo favoriti pred ovaj duel, ali to ne smije da nas zavara. Ambicije su nam da se borimo za titulu, iako je Jadran pokazao najviše ove sezone. Svakako da su Novljani prvi favorit prvenstva", istakao je trener Budve Nebojša Milić.

Međutim, ni Primorac nije bez ambicija.

"Potrudili smo se da u pauzi između regionalnog i domaćeg takmičenja podignemo formu. Budva je favorit, a na nama je da uradimo sve da iznenadimo protivnika. Imamo ambicije, želimo da u direktnim utakmicama sa Budvanima anuliramo minus na tabeli i da se približimo finalu. Novi sistem takmičenja nam odgovara, jer ćemo imati više utakmica, što je svakako dobro za našu mladu ekipu", riječi su stratega Primorca Miodraga Mirovića.