Marković: Đukanović i danas krši važeći zakon

On je saopštio da je aktom Komisije bilo propisano da funkcioneri moraju prijaviti vlasništvo na kompanijama

7062 pregleda9 komentar(a)
Nikola Marković, Foto: Luka Zeković
16.02.2019. 19:45h

Urednik dnevnog lista "Dan", Nikola Marković, rekao je da je prema podacima iz kiparskog registra kompanija Mila Đukanovića i dalje aktivna.

On je reagovao na saopštenje iz kabineta predsjednika Crne Gore u kojem je rečeno da Marković ili "svjesno krivotvori ono što je očigledno ili ne umije da napravi potrebnu razliku."

"Prema podacima iz kiparskog registra Đukanovićeva kompanija je i dalje aktivna, pa je on dužan da je i sada prijavi Agenciji za sprečavanje korupcije. To je morao da prijavi svih ovih godina, shodno svakom Zakonu koji je regulisao to pitanje od kada je postao vlasnik te kompanije, pa do danas. Od 2009. godine vrste podataka koje treba da sadrži izvještaj o imovini funkcionera eksplicitno su navedene Zakonom, a do tada je zakon propisivao da se aktom Komisije za konflikt interesa utvrđuje šta funkcioneri prijavljuju u izvještajima", rekao je Marković.

On je saopštio da je aktom Komisije bilo propisano da funkcioneri moraju prijaviti vlasništvo na kompanijama.

"Uostalom, zato je Đukanović u izvještaju koji je podnio 2007. godine naveo jednu od njegovih crnogorskih kompanija, a u kasnijim izvještajima i ostale, ali je sakrio kiparsku firmu. Prema tome Đukanović i danas krši važeći zakon, i potpuno mi je jasno zašto u njegovom kabinetu ne žele da nastavljaju polemiku o njegovoj tajnoj firmi na Kipru", zaključio je Marković.