Đoković: Najbolji meč protiv Rodžera; Federer: Detalji su bili na Novakovoj strani

“Bilo bi zasluženo i da je Rodžer pobijedio. Bili smo izjednačeni od prvog do posljednjeg poena. Ovo je najspektakularniji meč koji sam odigrao ove sezone, a vjerovatno I najbolji koji sam odigrao protiv Rodžera”, kazao je Đoković

274 pregleda18 komentar(a)
đoković, Foto: Reuters
03.11.2018. 20:30h

Novak Đoković i Rodžer Federer odigrali su još jedan spektakularan meč, u izjednačenom duelu polufinala Mastersa u Parizu, novi svjetski broj jedan slavio je 2:1 (7:6, 5:7, 7:6).

“Bilo bi zasluženo i da je Rodžer pobijedio. Bili smo izjednačeni od prvog do posljednjeg poena. Ovo je najspektakularniji meč koji sam odigrao ove sezone, a vjerovatno I najbolji koji sam odigrao protiv Rodžera”, kazao je Đoković.

U finalu, u nedjelju od 15 sati, čeka ga Karen Hačanov.

“Nema šanse da ću da ga potcijenim. Igra u odličnoj formi, ima odlične udarce, prvi put je u finalu Mastersa i nema šta da izgubi. Pokušaću da iskoristim moje iskustvo, a najvažnije je da se oporavim”, kazao je Đoković.

Federer nije bio razočaran zbog poraza, ali žali, kaže, za propuštenim šansama…

“Imao sam visok nivo igre, ali uvijek je teško kada se izgubi ovako tijesan meč. Naše rivalstvo je veliko, ne volimo da gubimo i tako treba da ostane. Ukupno, ovo je bio dobar turnir, drago mi je što sam igrao ovdje, a igrao sam dobro. Mogu da budem zadovoljan. Igrao sam bolje nego na prošlom turniru, izgubio sam od igrača kakav je Novak i to je u redu. Bile su ovo dobre pripreme za London“, kazao je Švajcarac.

„Nekoliko puta sam imao prilike, neke udarce nisam izveo kako treba na 30:30, na 15:15... U ovakvim mečevima odlučuju detalji, bili su večeras na njegovoj strani“, zaključio je Federer.