URA Tivat: Za požar odgovorna nemarna i nebrižna vlast DPS, SD i HGI

"Veliki požar je prijetio da zahvati okolni prostor pod šumom i obližnji aerodrom, a i životi vatrogasaca su bili pod rizikom od opasne intervencije"

1656 pregleda1 komentar(a)
Požar na nelegalnoj deponiji u Tivtu, Foto: Građanski pokret URA

Iz Građanskog pokreta URA Tivat danas su pozvali na odgovornost za požar koji se desio na lokalitetu PD "Montepranzo" u blizini aerodroma Tivat.

Poručili su da je za jučerašnji požar odgovorna nemarna i nebrižna lokalna vlast u Tivtu koju čine Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokrate (SD) i Hrvatska građanska inicijativa (HGI), a za koju tvrde da kontinuirano uništava Tivat.

"Naime pomenuta lokacija je data na korišćenje JKP (Javmno-komunalno preduzeće) Tivat koje je tu napravili nelegalnu deponiju smeća, automobilskih guma i drugog otpadnog materijala. Veliki požar je prijetio da zahvati okolni prostor pod šumom i obližnji aerodrom, a i životi vatrogasaca su bili pod rizikom od opasne intervencije. Gusti crni dim sa opasnim gasovima najvjerovatnije od zapaljene deponije guma se širio po okolnim naseljima", saopštili su GP URA Tivat.