Tivat: Veliki požar na deponiji sekundarnih sirovina pod kontrolom

Vatra je u jednom momentu zahvatila i manji dio obližnjeg administrativnog objekta koji koristi Komunalno Tivat, ali je brzom intervencijom vatrogasaca ono spašno i šteta je na njemu minimalna
4721 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 18.03.2019. 15:04h

Nakon dvočasovne borbe sa vatrom Služba zaštite i spašavanja Opštine Tivat uspjela je da lokalizuje i pod kontrolu stavi veliki požar koji je danas oko 12 časova izbio na prostoru bivšeg poljoprivrednog dobra "Montepranto Boka produkt" preko puta Aeodroma Tivat.

Iz za sada neutvrđenih razloga zapalila se deponija sekundarnih sirovina na kojoj Komunalno preduzeće Tivat koje ovdje ima svoju tehničku bazu, vrši selekciju reciklabilnih materijala.

Vatra je u jednom momentu zahvatila i manji dio obližnjeg administrativnog objekta koji koristi Komunalno Tivat, ali je brzom intervencijom vatrogasaca ono spašno i šteta je na njemu minimalna.

Pored kompletnog sastava i svih raspoloživih vozila Službe zaštite i spašavanja Tivat, u gašenju su učestvovali i propednici Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Krtoli" iz Radovića, a pomagala je i vatrgoasna služba Aerodroma Tivat.

Prema riječima komandira Službe zaštite i spašavanja Zorana Barbća gorele su većinom stare automobilske gume i drugi lako zapaljivi materijal od plastike i vještačkih materijala, pa je gašenje bilo otežano i iziskivalo je utrošak ogromne količine vode i pjenila kao i potrošnju raspoloživih zaliha vazduha u izolacionim aparatima koje su koristili vatrogasci.

Požar je produkovao i veliki dim od štetnih produkata sagorijevanja plastike i gume a koji je zahvatio oklono područje i nošen južnim vjerom proširio se prema centru grada

Barbić je kazao i da će zbog velike količine zapaljenog materijala potpuno gašenje požara potarajti te de je angažovana i građevinska mehanizacija firme Sam komerc iz Tivta kako bi vatrogascima olakšala dolazak do požarišta.

Iz Službe predsjednika Opštine Tivat je ranije saopšteno da je izbio ovaj požar.

U saopštenju je navedeno da je širenje zaustavljeno i požar stavljen pod kontrolu zahvaljujući brzoj reakciji Službe za zaštitu od požara i spašavanja Tivat, pripadnika dobrovljnog vatrogasnog društa Tivat i Vatrogasne jedinice Aerdroma Tivat.

"Na terenu sva raspoloživa vozila i sve naše snage. Koristimo pjenu i vodu a objekat Komunalnog doo je osiguran i u zadnjem trenutku spašen. Nema bojazni od širenja požara, ali će biti potrebno vrijeme da bude ugašen”, saopštio je Barbić, a saopšteno je iz Službe predsjednika Opštine Tivat.

Galerija

Bonus video: