Milovac: Priča o rušenju krstionice najviše odgovara Vladi

Milovac kaže da je nelegalni objekat trebalo rušiti onda kada je stavljena prva cigla, što nadležni ne čine

827 pregleda2 komentar(a)
03.04.2019. 20:05h

Iznenadna odluka Ministarstva održivog razvoja da ruši krstionicu na Miholjskoj Prevlaci kod Tivta nije slučajna, smatra Dejan Milovac iz Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS).

Vjeruje da se radi o političkom pitanju, koje odgovara prije svega Vladi.

"Vidjeli smo da uvijek kada imamo situacije da treba sankcionisati crkvu ili pokrenuti neko identitetsko pitanje u pozadini imamo odluke Vlade, odluke Skupštine, koje idu na štetu građana. Vidjeli smo sad prije neki dan poskupilo gorivo, vidjeli smo da nas u maju očekuje nova cijena struje".

I lider Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić, juče je nakon sastanka sa predstavnikom OEBS-a, ukazao kojim se potencijalno gorućim temama želi skrenuti pažnja sa realnih problema svih građana.

"Kao i 90-ih se pojavljuju nacionalne tačke zagrijavanja, Berane, Miholjska Prevlaka i druge, promjene u bezbjednosnom sektoru koje ne upućuju na demokratizaciju, ekonomska situacija koja je sve teža, sudske i tužilacke odluke koje nemaju povjerenje javnosti".

Milovac kaže da je nelegalni objekat trebalo rušiti onda kada je stavljena prva cigla, što nadležni ne čine.

"Država je dovela sebe u situaciju da nejednako sprovodi zakon. Ono što je ovdje vidljivo jeste da kada joj odgovara i kada treba neke teme staviti u prvi plan onda se djeluje i pokušava pod znacima navoda da sprovede zakon".

"Vijesti" su u današnjem broju podsjetile na značajan broj nelegalno sagrađenih objekata u Boki kotorskoj, koje inspektori ne diraju.

Mimo dozvoljenih gabarita u Boki su gradili i neki državni zvaničnici, članovi njihovih porodica i biznismeni, ali su trenutno ti objekti u postupku legalizacije.