Trener Slovana: Upozoravao sam na Kojaševića, dobili smo šamar, ali ne smijemo da spuštamo glavu

"I u najavi meča sam isticao da je Sutjeska dobar tim, koji je osvojio titulu prvaka Crne Gore sa devet bodova više od drugoplasiranog", kazao je Martin Ševela, trener Slovana

4992 pregleda0 komentar(a)
Martin Ševela, trener Slovana, u pozadini je stručni štab Sutjeske, Foto: TASR/sport.sk
11.07.2019. 13:03h

Nestvarnim golom Damira Kojaševića u petom minutu sudijskoj dodatka Sutjeska je izvukla premiju u Bratislavi (1:1) i dovela sebe u sjajan položaj uoči revanša u Nikšiću naredne srijede.

Junak podviga crnogorskog šampiona kazao je da je "bog nagradio njegov tim", trener Nikola Rakojević istakao je da će Sutjeska biti "još borbenija i stabilnija u revanšu".

A, šta kažu Slovaci?

Trener Martin Ševela bio je u šoku nakon meča, pokazao je to i TV snimak, ali brzo se povratio, pružio ruku strategu crnogorskog šampiona...

"Još u pripremi meča, upozorili smo na igrača sa brojem sedam, Kojaševića. Gledali smo i video, znali smo da ima dobru lijevu nogu. On je pokušao dva puta u prvom poluvremenu i to je trebalo da nam bude opomena", kazao je Ševela.

Slovači mediji pišu da je "matematika eliminacionih mečeva često okrutna", te da gol Kojaševića "može da bude odlučujući u ukupnom zbiru".

"Protivnik je imao sreće na kraju utakmice, a mi smo promašili mnogo šansi. Naravno da bi i 1:0 bio dobar rezultat, iako su svi očekivali da ćemo dati dva ili tri gola. Ali, i u najavi meča sam isticao da je Sutjeska dobar tim, koji je osvojio titulu prvaka Crne Gore sa devet bodova više od drugoplasiranog. To su pokazali i na našem stadionu", kazao je Ševela.

Slijedi revanš, a ispadanje bi bilo sportska katastrofa za Slovan, koji cilja plasman u grupnu fazu, barem Lige Evrope.

"Dobili smo šamar, koji mora da nas razbudi. Ne smijemo da sada spuštamo glave, kvalitet je na našoj strani. Siguran sam da ćemo i u revanšu stvoriti svoje šanse, ali moramo da ih realizujemo".

Ševela se, na kraju, zahvalio navijačima:

"Vjerujem da ćemo igrati još mečeva kvalifikacija za Ligu šampiona na ovom prekrasnom stadionu. Podrška navijača je zaista nevjerovatna, oni su aplaudirali momcima, uprkos nepovoljnom rezultatu".