Koprivica: Odbor ništa nije radio, planirali pljačku idućih izbora

Koprivica je kazao da ta stranka ne prekida bojkot parlamenta. Rekao je da će Demokrate doći na sjutrašnju sjednicu Odbora na kojoj će, kako su "Vijesti" ranije najavile, učestvovati predstavnik Evropske komisije Kristijan Danielson

5107 pregleda56 komentar(a)
Sa presa Demokrata, Foto: Samir Kajošević
11.09.2019. 15:49h

Odbor za reformu izbornog zakonodavstva nije radio ništa i planirao je pljačku narednih izbora, saopštio je poslanik Demorkatske Crne Gore na pres konferenciji nakon što su predstavnici te stranke uz poslanika SDP-a Raška Konjevića i samostalnog poslanika Neđeljka Rudovića ranije napustili sjednicu Odbora za reformu izbornog zakonodavstva.

Koprivica je kazao je da se vodi organizovana politika opstrukcije svega sto je demokratsko. "Ovaj odbor do sada ništa nije radio. Najkraće rečeno planirali su pljačku narednih izbora, kazao je on.

On je citirao izvještaj jednog od pododbora u kome se navodi da je nemoguće sprovesti sveobuhvatnu reformu izbornih zakona prije izbora 2020. "To može u aparat za recikliranje otpada", kazao je on.

On je rekao da u podoboru koji vodi Predrag Bulatović nema zaštite prava Srba.

"Srbi im služe samo dobijanje političkih poena i prevaru građana", kazao je Koprivica.

Koprivica je kazao da ta stranka ne prekida bojkot parlamenta. Rekao je da će Demokrate doći na sjutrašnju sjednicu Odbora na kojoj će, kako su "Vijesti" ranije najavile, učestvovati predstavnik Evropske komisije Kristijan Danielson.

On je rekao i da Demokrate ne odustaju od zahtjeva za formiranje tehničke Vlade.

‘I 2016. je postojala i Vlada izbornog povjerenja i odbor. To dvoje jedno drugo ne isključuje ali treba da se unaprijede", kazao je on.

Poslanik Demokrata Danilo Šaranović optužio je DPS, DF i SDP za opstrukciju Odbora za izborne reforme.

On je na pres konferenciji Demokratske Crne Gore rekao da su sjednicu Odbora napustili jer nije bilo kvoruma jer je u sali bilo 10 članova.