Hadžibegić: Kad ne ide - onda ne ide, ovo je jako težak psihološki trenutak

"Čestitam Kosovu na zasluženoj pobjedi. To je dobra ekipa. Oni su vješto iskoristili svježinu, kako mentalnu, tako i fizičku. Mislim da smo im pomogli da ih uvedemo u utakmicu", kazao je Hadžibegić nakon utakmice

10051 pregleda29 komentar(a)
Faruk Hadžibegić, Foto: Savo Prelević

Selektor Crne Gore Faruk Hadžibegić kazao je nakon poraza od Kosova 2:0 u kvalifikacijama za EURO 2020 da je meč u Prištini bio "možda i najbolji na planu angažovanja".

Crna Gora je, međutim, bila fudbalski potpuno nemoćna...

"Čestitam Kosovu na zasluženoj pobjedi. To je dobra ekipa. Oni su vješto iskoristili svježinu, kako mentalnu, tako i fizičku. Mislim da smo im pomogli da ih uvedemo u utakmicu", kazao je Hadžibegić nakon utakmice.

"Ovo je možda i naša najbolja utakmica na planu angažovanja. Međutim, igramo u takvom momentu - kada nam ne ide, onda ne ide. Psihološki trenutak je jako težak. Drago mi je da smo odigrali drugo poluvrijeme bolje nego prvo. To dokazuje da imamo kvalitet da izađemo iz krize."

On je rekao da ekipa nikako da se stabilizuje.

"Imamo mnogo povrijeđenih igrača, a na njihovom mjestu igraju mlađi. Uz to, imamo dosta sličnih fudbalera, istog profila, naročito u napadačkom redu. Nema neke velike razlike među njima. Zadovoljan sam željom i htjenjem, mada smo daleko od rezultata kakav bismo htjeli", kazao je Hadžibegić.