Crna Gora bez šanse u Prištini - kao da je igrala protiv Engleske

Novo razočaranje u kvalifikacijama za Euro - Kosovo se ispromašivalo i rutinski pobijedilo 2:0
17126 pregleda 68 komentar(a)
Aleksandar Boljević, Foto: Savo Prelević
Aleksandar Boljević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.10.2019. 22:57h

Imala je crnogorska fudbalska reprezentacija loših izdanja, samo u ovim kvalifikacijama ih je bilo više nego dovoljno, ali teško da i za ijedan meč od prethodnih šest može da se kaže da je bio tako skroman kao partija „hrabrih sokola” u Prištini.

I, naravno, poraz je bio neminovan - Kosovo je slavilo 2:0, nastavilo je da vjeruje u plasman na Evropsko prvenstvo, a Crnoj Gori ostaje da traži odgovore na „milion” pitanja u nedostatku kvaliteta, ideje, agresivnosti i s loptom i bez nje...

Samo u prvih 45 minuta Kosovari su stvorili toliko prilika pred golom našeg nacionalnog tima da je izgledalo kao da se tim Faruka Hadžibegića na terenu stadiona „Fadilj Vokri” brani od Engleza, u najmanju ruku...

Fudbalska reprezentacija Crne Gore
Fudbalska reprezentacija Crne Gore(Foto: Savo Prelević)

Kosovo je već u 10. minutu dočekalo veliki kiks golmana Danijela Petkovića. Golman Anžea prvo je zaustavio šut glavom Amira Rahmanija, ali mu je isti igrač samo nekoliko sekundi kasnije poslije kornera dao gol nakon što je slabo ocijenio let lopte.

Petković je potom zamijenjen zbog povrede, mjesto je prepustio Milanu Mijatoviću, kojeg su kosovski napadači veoma brzo zagrijali.

Pogodak je bio samo početak ofanzive domaćina, koji je preko trija Miljot Rašica-Vedat Murići-Florent Haderđonaj na sve načine probijao odbranu „hrabrih sokola”, za koje je debitovao lijevi bek Sutjeske Darko Bulatović.

Promašivao je u dva navrata Murići, ali treću priliku u desetak minuta nije propustio, pa je Kosovo do poluvremena na nestvarno lak način dokazalo nemoć Crne Gore.

Naš tim je u nastavku naišao na slabiji ritam protivnika, u nekoliko navrata zaprijetio preko Dušana Lagatora, Stefana Mugoše i Aleksandra Boljevića, ali bivši golman mlade crnogorske reprezentacije Arijanet Murić nije imao problema.

Fatos Bećiraj
Fatos Bećiraj(Foto: Savo Prelević)

Kosovo je i u takvom ritmu uradilo dovoljno da postigne još makar dva ili tri pogotka. Murići je pogodio prečku, gol nije htio ni Bersanta Celjinu, pa je Crna Gora čak i dobro prošla u pretposljednjem meču kvalifikacija.

Hadžibegićev tim do kraja ima još samo gostovanje Engleskoj na „Vembliju” i sada je gotovo izvjesno da će grupu A završiti bez pobjede. Ali, to što nema trijumf u ovom trenutku, prvi put ikada u kvalifikacijama, najmanja je briga za sve u crnogorskom fudbalu...

KOSOVO - CRNA GORA 2:0 (2:0)

Priština - Stadion „Fadilj Vokri”. Gledalaca: 12.494. Sudija: Artur Dijaš (Portugal). Strijelci: Rahmani u 10, Murići u 34. minutu. Žuti kartoni: Murići, Vojvoda, Kololji (Kosovo), Jovović, Šćekić, Vukčević, Janković (Crna Gora).

Kosovo: Murić - Vojvoda (88. Žegrova), Rahmani, Aljiti, Kololji - Šalja (82. Raškaj), V. Beriša - Haderđonaj, Celjina (93. Hasani), Rašica - Murići.

Crna Gora: Petković (15. Mijatović) - Marušić, Simić, Lagator, Bulatović - Vukčević, Šćekić - Boljević, Kosović (46. Bećiraj), Jovović (74. Janković) - Mugoša.

Bonus video: