DF: Poslije Đukanovićeve izjave, svakom je jasno da Stijepović neće biti osuđen

Zato bi korisno bilo da radna grupa za izborno zakonodavstvo, kad bude predlagala ustavne promjene, predloži ukidanje svih sudova u Crnoj Gori, i kao jedinog gospodara sudbina crnogorskih građana označi Mila Đukanovića koji će odlučivati koga treba osloboditi a koga kazniti. Naravno, sve je ovo moguće do jedne ure, a ta ura se približava", zaključili su iz DF-a.

3938 pregleda6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Facebook

Demokratski front saopštio je da je svakom jasno posle današnje izave Mila Đukanovića da Slavoljub Stijepović neće biti osuđen.

Predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović danas je, odgovarajući na pitanje "Vijesti" da li će njegov generalni sekretar Slavoljub Stijepović biti suspendovan dok se ne okončaju istrage, rekao da će sačekati da Tužilaštvo obavi svoj posao.

"Demokratski front je bio u pravu kad je Mila Đukanovića označio kao glavnog nalogodavca korumpiranim i kriminalizovanim djelovima tužilaštva koje koristi za obračun sa političkim protivnicima. Tako smo danas jasno čuli kako Milo Đukanović šalje oštru poruku Milivoju Katniću da Migu Stijepoviću ne treba odrubiti glavu, iako je pristao da bude u svim istragama za korupciju i kupovinu glasova u izborne svrhe. Nakon što je Đukanović izjavio: “Sačekaćemo da vidimo kakvi su argumenti i ako budu govorili u prilog odgovornosti,moralne, političke, naravno da niko neće ostati na svom mjestu.” Znači, po Đukanovićevom tumačenju Katnić treba da lično njemu dostavi argumente, umjesto što bi trebalo da dostavi dokaze sudu, i da šef režima procijeni da li ima elemenata zbog kojih bi smijenio Stijepovića sa funkcije njegovog savjetnika", saopšteno je iz DF-a.

Dodaju da je valjda "svakom jasno da posle ove Đukanovićeve izjave Migo Stijepović neće biti osuđen, a još manje da će mu biti određen pritvor za vrijeme istrage."

"Najgore što se Stijepoviću može dogoditi jeste da ostane bez funkcije savjetnika u Predsjedništvu, a da odmah nakon toga dobije neku novu državnu funkciju. Zato je DF u ironičnom kontekstu pitao Milivoja Katnića da li je saslušao Miga Stijepovića i da li će mu odrediti pritvor kao što to planira da uradi sa Nebojšom Medojevićem. I umjesto da nam odgovori Katnić, odgovorio je Milo Đukanović kako tužilaštvo dobro radi iako im često padaju optužnice. Zato ne treba kidati Migovu glavu, kad tužilaštvo vazda može otkinuti glavu nekom od lidera DF- a, jer optužnice protiv njih ne padaju, čak i onda kad tužilac i predsjednik Višeg suda skrivaju pravi identitet svjedoka saradnika. Vjerujemo da je i najokorelijim članovima DPS-a jasno da je Nebojša Medojević “upisan” u Katnićev notes kako bi zamijenio glavu Miga Stijepovića, i kako bi tužilaštvo nastavilo po Đukanovićevim riječima da radi dobro i kvalitetno. Zato bi korisno bilo da radna grupa za izborno zakonodavstvo, kad bude predlagala ustavne promjene, predloži ukidanje svih sudova u Crnoj Gori, i kao jedinog gospodara sudbina crnogorskih građana označi Mila Đukanovića koji će odlučivati koga treba osloboditi a koga kazniti. Naravno, sve je ovo moguće do jedne ure, a ta ura se približava", zaključili su iz DF-a.